Naci İnci’nin şikayette bulunduğu iki Boğaziçili öğrenci tutuklandı

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki yeni kayyım rektör Naci İnci‘yi protesto ettikleri için gözaltına alınan 10 öğrenciden ikisi hakkında tutuklama kararı verildi.

Boğaziçili öğrenciler 4 Ekim’de Naci İnci rektörlük binasından çıkarken atanmış rektörü yuhalamış ve arabasının önünde durmuşlardı. Naci İnci tarafından yapılan şikayetin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan‘ın “terörist” diyerek hedef göstermesinin ardından polisler 5 Ekim akşamında dört öğrenciyi gözaltına almışlardı.

Üç öğrenci tutuklama talebiyle sevk edildi

Gözaltıları protesto eden ve arkadaşlarının serbest bırakılmasını talep eden öğrencilere şiddet uygulayan polis, altı öğrenciyi daha gözaltına almıştı.

Gözaltı sayısının 10’a ulaştığı olayda, üç öğrenci akşam saatlerinde serbest bırakılmış, geceyi nezarethanede geçiren yedi öğrenci ise dün öğlen saatlerinde Çağlayan Adliyesi‘ne sevk edilmişti.

Adliye’ye sevk edilen öğrencilerden dördü adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 3 öğrenci tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Naci İnci’nin şikayeti üzerine tutuklandılar

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hâkimliği öğrencilerden ikisinin tutuklanmasına, bir öğrencinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Öğrencilerin, Naci İnci’nin 4 Ekim tarihinde yaşananlara ilişkin suç duyurusunda bulunduğu için tutuklandığı öğrenildi. Öğrenciler “Naci İnci’ye hakaret”, “kamu malına zarar verme”, “2911’e muhalefet” ve “görevli memura görevini yaptırmama” ile suçlandı.

‘Mücadele umuttur’

Tutuklanma kararı verilen öğrenciler Çağlayan Adliyesi’nde çekilen videoda “Mücadeleye devam edeceğiz. Mücadele umuttur. Başka bir dünya mümkün” mesajını paylaştılar.

Güney Kapı’da eylem çağrısı

Boğaziçi Dayanışması hesabından yapılan paylaşımlarda ise tutuklamaları protesto etmek üzere 7 Ekim Perşembe (bugün) Güney Kapı’da bir araya gelinceği belirtildi.

Yapılan açıklamada “Arkadaşlarımızın yanındayız demek için yarın 12.30’da Güney Kapı’dayız” ifadeleri kullanılarak herkese destek olma çağrısında bulunuldu.

 

Paylaş
Yazar:
Yeşil Gazete