Manşet

Murda’ya dört yıl iki ay hapis cezası

Murda mahlasıyla bilinen Hollanda vatandaşı rap müzisyeni Mehmet Önder Doğan, ‘Duman’, ‘Pahalı’ ve ‘Eh Baba‘ isimli şarkılarında yer alan sözlerin uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımını özendirdiği iddiasıyla yargılandığı dava karara bağlandı.

Dün İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi‘nde görülen duruşmada Cumhuriyet Savcısı, rap müzisyeninin ‘Duman’, ‘Pahalı’ ve ‘Eh Baba’ isimli şarkılarındaki sözlerin uyuşturucu madde kullanılmasını alenen özendirecek nitelikte olduğu iddiasını yineleyerek, Murda’nın ‘uyuşturucu madde kullandırmaya özendirmek’ suçundan zincirleme şekilde altı yıl üç aydan 17 yıl altı aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Mehmet Önder Doğan, dört yıl iki ay hapis cezasına çarptırıldı. Önder Doğan, geçtiğimiz sene havalimanında gözaltına alınmıştı.

Duruşma çıkışı açıklama yapan Murda’nın avukatı Ümit Gürkal Egemen, “Savunmalarımızın tamamında, yazılı olarak da verdik bunları, Anayasa‘nın 26, 27, ve İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi’nin 10. maddesine göre sanat ve ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledik. Müvekkilimin burada kimseyi aleni bir şekilde herhangi bir kötü alışkanlığa, bunun adı ne olursa olsun özendirme, bunun iyi olduğunu göstermek gibi eylemi hiçbir zaman olmamıştır. Hiçbir sanatçının da böyle bir eylemi olamaz zaten. Bir yorum farkının olduğunu düşünüyoruz. Kararı İstinaf edeceğiz, itirazlarımız olacak. İddianame düzenlendikten sonra bir yurt dışı çıkış yasağı verilmişti. Bildiğiniz üzere müvekkilim Hollanda vatandaşı. Türk vatandaşı değil, burada ikametgahı yok. Biz de iddianame değerlendirildikten sonrasında, ifadesi alınıp yurt dışı çıkış yasağının kaldırılmasını talep etmiştik. Bu talebimiz kabul gördü” dedi.

Kararın ardından Murda sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi