GündemManşetTürkiye

Muharrem İnce ‘Bin Günde Memleket Hareketi’ni başlattı

0

Haftalardır CHP’den ayrılarak parti kuracağı öne sürülen ancak “Hareket başlatacağım” diyen Muharrem İnce, beklenen açıklamasını yaptı. Ankara Çukurambar‘daki bir otelde basın toplantısı yapan İnce, konuşmasında iktidarın yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimini eleştirdi. 

Koronavirüs yüzünden basın mensupları dışındaki katılımcılara kapalı olan toplantıda İnce, konuşmasına Ahmet Arif’in “ Hasretinden Prangalar Eskittim” şiirinden alıntı yaparak bayladı.  “Herkes konuştu. Bilen de konuştu bilmeyen de konuştu. Şimdi Muharrem İnce konuşacak” diyen Muharrem İnce’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

‘Başlattığımız hareket parti içi muhalefet değil’

  • Kurultayda CHP Genel Başkanı bir kişiyi bile dinlememiştir. Hafta sonu düzenlenen kadın kurultayına dahi gitmemiştir. Ayrılsam bile CHP’yi yıpratmak için değil kurtarmak için ayrılırım. Türkiye’nin sorunlarını ne tek adam iktidarı ne tek adam muhalefeti çözebilir. Türkiye’nin sorunları ortak değerlere sahip çıkmakla olur. Türkiye seçeneksiz değildir. Saray rejimine bağlı da değildir. Biz Türkiye’ye bir seçenek sunuyoruz. Başlattığımız hareket parti içi muhalefet hareketi değildir.
  • Hareketin adı “Bin Günde Memleket Hareketi”dir. Kadromuzla milletimizle zafere hazırlanıyoruz. Bu hareket gücünü de finansmanı da milletten almaktadır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl millet bizi finanse ettiyse yine edecektir. 4 Eylül Sivas Kongresi’nin yıl döneminde Sivas’ta olacağız. Atatürk’ü sevmeyenler aramızda olmayacaktır.”

‘Seçim gecesi 4 milyon oyu sokağa bıraktılar’ 

Çok merak edilen Cumhurbaşkanı adayı olduğu seçimin akşamı yaşananlara dair konuşan İnce, CHP yönetimini eleştirdi. Kampanya sürecinde reklamlarının kesildiğini, moralinin bozulduğunu söyleyen İnce, şöyle devam etti:

“Mitingde görevlendirdiğim arkadaşım listeye konmamış. Bana yakın isimleri milletvekili yapmıyorlar. İlanlarımı televizyona vermiyorlar. Bilboardlara afişlerimi az asıyorlar. Örgütlere az para gönderiyorlar. Kazanmamam için ellerinden geleni yapıyorlar. Seçim gecesi ‘Bana bilgi verin’ dedim. Bilgi vermiyorlar. Sabah ‘Aldınız mı bütün tutanakları?’ ‘Aldık’ dediler. YSK’ye yazdım. 13 bin sandıkta CHP yok. 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar. Erdoğan kaç az oy alsa seçim ikinci tura kalacaktı. 1 milyon 200 bin oy. Gece yarısı bizimkiler seçim ikinci tura kaldı dedi. Nereden biliyorsun? 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar. Benden yalan söylememi istiyorlar. Krizi kötü yönetmiş olabilirim o yorgunlukla, özür dilerim ama bana veri vermediler.”

‘CHP Kürt vatandaşlarımıza teşekkür etmedi’

CHP’nin iktidara yürüme iddiasının olmadığını öne süren İnce, “İstanbul’u Ankara’yı Hatay’ı birçok yeri bize Kürt vatandaşlarımız kazandırdı. Seçimden sonra CHP Kürt vatandaşlarımıza teşekkür edemedi. Ben yüreğimi açarak teşekkür ediyorum. Adaylarımız iyi kampanya yaptı ama AKP’yi cezalandırmak için oy veriyoruz diyen Kürtleri yok sayamazsınız” dedi.

Partiyi bölme tartışmasına dair İnce, “Bölme olayı parlamenter sistemde olur. Bu sistemde bölme olmaz” ifadelerini kullanırken AKP tarafından desteklenip desteklenmediğine dair şunları söyledi:  “Sizi saray mı destekliyor deniyor. Destekliyorsa eğer kendince hata yapıyorlar. Cumhurbaşkanlığı seçiminde İnce 8 puan CHP’den fazla oy aldı. HDP, İYİ Parti, MHP ve AKP’lilerden aldı. Ben AKP ve MHP’den oy alabilme potansiyeli olan bir adamın. Sarayım beni desteklemesi mantıklı değildir. Saray destekliyor diyenler CHP içindeki rant baronlarıdır.”

Sözlerin “Gölgede kalanların gölgesi olmaz. Güneşe çıkanların gölgesi olur” ifadeleriyle tamamlayan İnce soruları da kendi sordu ve yanıtladı. Gazeteciler İnce’ye soru almadığı için tepki gösterdi. 

 

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.