Türkiye

Melih Bulu’yu rektör olarak kabul etmeyen Boğaziçi öğrencileri seçim sandığı kurdu

Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AKP Milletvekili aday adayı Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasını kabul etmeyen öğrenciler protestolarına beşinci günde de devam ediyor.

Üniversitenin rektörlük binasının da bulunduğu Güney Kampüs meydanında bir araya gelen öğrenciler meydanda seçim sandığı kurdular.

‘Boğaziçi seçimle özgürleşecek’

“Boğaziçi seçimle özgürleşecek” sloganları atan öğrenciler, rektörlerinin atama usulüyle değil üniversite elemanları tarafından yapılacak bir seçimle belirlenmesini talep ediyor.

Meydana getirilen oy pusulalarında ise “Boğaziçi Üniversitesi rektörü demokratik seçimle belirlensin mi?” sorusu yer aldı.

‘Rektörlük değil kayyımlık binası’

Yüzlerce öğrencinin ve öğretim üyesinin katıldığı eylemde öğrencilerden Hüseyin Arif tarafından yapılan açıklamada “Hepimizin bildiği gibi rektörlük binası artık rektörlük binası değil. Dolayısıyla biz bu binayı tekrar rektörlük binası yapana kadar orasının ismine artık ‘kayyımlık binası’ diyoruz” denildi.

Açıklamada “İçeriden Melih Bulu çekilip oraya seçilmiş biri çıkana kadar da oraya ‘kayyımlık binası’ diyeceğiz” ifadeleri yer aldı.

Paylaş
Yazar:
Yeşil Gazete