Dünya

Meghan Markle ve Prens Harry Kraliyet’ten çekiliyor

Birleşik Krallık’ta Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle, Kraliyet ailesinin “üst düzey” üyeliğini bırakacaklarını açıkladı. Çift, kararlarını sussexroyal isimli sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Aylarca süren istişarelerin ardından bu kararı aldıklarını duyuran çift, mali açıdan bağımsız olmak için çalışmayı planladıklarını ve bu sırada Kraliçe’ye tam desteklerini sürdüreceklerini söyledi.

‘Zamanımızı İngiltere ve ABD arasında dengeleyeceğiz’

 

“Özellikle son birkaç yıldır bu ayarlamayı yapmaya hazır olduğumuzu düşünüyoruz” diyen çift, sonrası için vakitlerini İngiltere ve Kuzey Amerika arasında dengelemeyi planladıklarını vurguladı.  Sussex dükü ve düşesi, bu coğrafi dengenin hem oğullarını Kraliyet geleneklerine göre büyütme imkanı vereceğini hem de hayatlarının bundan sonraki bölümüne odaklanmak için gerekli alanı sağlayacağını kaydetti.

Yeni dönemde bir hayır kurumu kurmayı planladıklarını da açıklayan çift, “bu heyecan verici” kararın detaylarını zaman içinde paylaşmayı sürdüreceklerini ve bu sırada destek olan herkese teşekkür ettiklerini duyurdu.

Buckingham: Zaman alacak konular

Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada ise aldıkları karara ilişkin Sussex Dükü ve Düşes ile görüşmelerin ilk aşamada olduğu kaydedildi. Farklı bir yol arayışında olmalarının anlaşıldığı ifade edilen açıklamada, “Ancak bunlar üzerinde çalışılması zaman alacak karmaşık konular” ifadesi kullanıldı.