Manşet

Manisa’da çöp tesisi istemeyen vatandaşlar duruşmada: Sonuna kadar siyasi bir dava

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Caferbey‘de yapılmak istenen çöp tesisine karşı yaşam alanlarını koruyan üç vatandaş hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü.

Vatandaşlar Caferbey’e gelen iş arabalarını alana sokmamaya çalışmış ve bunun sonucunda şikayet edilmişti. Çöp transfer merkeziyle ilgili olarak üç kişi hakkında yapılan hakaret ve tehdit suçlamasına ilişkin olarak duruşma sonrası açıklama yapan Avukat Yıldıray Çıvgın “Bugün burada şikayet dilekçesi bile olmayan bir dosyada Savcılığın talimatıyla şikayetçi yapılan kişinin beyanının ‘kopyala yapıştır’ şekilde alınması sonucu müvekkillerimiz hakkında açılan davada deliller tamamen yasadışıdır” dedi.

‘Siyasi bir dava’

Davayı CMK‘ye aykırı bulduğunu belirten Yıldıray, “Böyle bir davada da dolayısıyla derhal beraat talep ettik. Ancak mahkeme talebimizi değerlendirmeden yargılamaya devam etmiş ve usulsüzlük yapmıştır. Sadece orada bulunan jandarma tanıklarının çağırılması bu davanın ne için açıldığını açıkça ortaya koymaktadır. Sonuna kadar siyasi bir davadır” şeklinde konuştu. İkinici duruşma 27 Mayıs’ta görülecek.

Ne olmuştu?

Caferbeyliler söz konusu çöp tesisine hem mera alanlarını etkileyeceği hem de sularını kirleteceği nedeniyle uzun bir süredir karşı çıkmışlar, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak istenen çöp transfer merkeziyle ilgili olarak üç kişi hakkında hakaret ve tehdit suçlamasıyla dava açılmıştı. Davaya konu olan olayda Salihli Çevre Derneği Sekreteri Hakkı Uysal, vatandaşların şirkete ait dozerlerin alana girmesini engellemeye çalıştıktan sonra üç kişinin şikayet edildiğini söylemişti. Salihli Çevre Derneği Başkanı ve davanın avukatı Seçil Ege ise “Böyle bir suçun işlendiğine dair herhangi bir delil olmadığı gibi jandarmanın kendi çektiği kayıt üzerinden suç isnad ediliyor” demişti. Köylüler Kasım 2021’de iş makinelerinin alana girişini engellemek için de günlerce nöbet tutmuşlardı.

Paylaş
Yazar:
Yeşil Gazete