Kategoriler: KadınManşetTürkiye

İstanbul’da feminist gece yürüyüşüne katılan kadınlara gece vakti ev baskını

İstanbul Taksim‘de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü‘nde düzenlenen feminist gece yürüyüşüne katılan kadınlar gece saat 00.00 civarında evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi tarafından yapılan açıklamada gözaltına alınan kadınlara ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasının yöneltildiği belirtildi.

Listede 18 kişi var

18 kişinin gözaltı listesinde olduğu belirtilen açıklamada çarşamba gecesi yapılan ev baskınlarıyla toplamda 12 kadının İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube‘ye götürüldüğü aktarıldı. ÇHD, yaşı küçük olan bir çocuğun ise Çocuk Şube’ye götürüldüğü bilgisini aldıklarını söyledi.

Gözaltına alınan kadınlardan bazılarının isimleri ise şu şekilde: İlayda Cantaş, Ebru Sert, Merve Bektaş, Zeynep Çakır, Sedef Özer, Pelin Şahin, Nimet Tanrıkulu, Besra İşsever, İlknur Birol, Devrim Çapar
Berfin P.
(18 yaşından küçük).

‘Susma haklarını kullanıyorlar’

ÇHD tarafından en son saat 04.00 civarında yapılan paylaşımda “Gözaltındaki 12 kadından 6’sının emniyet ifadeleri bitti. Kalan 6 kadının emniyet ifadelerine başlandı. Hukuka aykırı ve bir o kadar keyfi gözaltı işlemi karşısında müvekkillerimiz ve tüm kadınlar susma haklarını kullanıyorlar” denildi.

 

Paylaş
Yazar:
Yeşil Gazete