İkizköylülerin mücadelesi orman kesimini bugün de durdurdu

Muğla İkizköy ilçesinde yer alan ve kömür madeni genişletmek için kesilmek istenen Akbelen Omanı‘ndaki ağaçları bugün de İkizköylülerin mücadelesi kurtardı.

Limak Enerji ve IC İÇTAŞ ortaklığındaki YK Enerji uzun yıllardır işlettiği linyit kömürü madenini genişletmek için çalışmalara başlamış, bölge halkı çalışanlara engel olmuştu.

Şantiye kurmak için geldiler

İkizköylüler, dün akşam saatlerinde orman kesim işçilerinin şantiye kurmak için yeniden ormana giriş yaptığını fark etti. Bir kamyon, iki özel araba ve bir su tankeri ile birlikte gelen işçilerle görüşen İkizköylüler, işçilerin özel mülkiyet olan tarlalarına eşyalarını indirmelerine ve şantiye kurmalarına izin vermedi.

Orman Genel Müdürlüğü adına ağaç kesimi yaptıklarını belirten işçiler, herhangi bir izin belgesi veya kimlik gösteremezken, Akbelen Ormanı’nda kesimin 10-15 gün sonra başlayacağını, başka bir ormanlık alandaki kesim bitince burada çalışmaya başlayacaklarını söyledi. İkizköylüler sabah saatlerinde de çalışmaları engellemek için alana geldi ve oturma eylemi başlattı.

Belge isteği bekletiliyor

İkizköylüler ise, alanla ilgili kesimin durdurulmasına dair Milas Orman İşletme Müdürlüğü’ne avukatları Arif Ali Cangı aracılığıyla bir dilekçe ile başvuru yaptıklarını belirtiyor. Ayrıca bir dilekçe ile orman alanı için maden işletme izni verildiğini belgeleyen Tarım ve Orman Bakanlığı olur yazısını da Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde Orman İşletmesi’nden talep ettiklerini söylüyorlar.

Belge görmek isteyen köylülerin itirazı üzerine kesim ekibi tüm araç gereçleri, şantiye eşyalarını da alıp sahayı terk etti.

İkizköylüler tarafından yapılan açıklamada pazartesi günü tekrar Milas Orman Müdürlüğü’ne gidilerek, şu ana kadar dava açılmasını engellemek için cevaplanmayan dilekçelerinin akıbetininin sorulacağı aktarıldı. Bölge halkı orada halkın bilgi edinme hakkını ve adalete erişim hakkını engellenmesini protesto edecek.

Paylaş
Yazar:
Yeşil Gazete