GündemManşetYerel

İBB’den iki yeni kampanya: Kardeş Aile, Anne-Bebek

0

İBB, bağış toplanması İçişleri Bakanlığı‘nca engellenince, ‘Askıda Fatura’ uygulamasına geçmiş, çok sayıda ihtiyaç sahibinin faturaları bu kampanya sayesinde ödenmişti.

Başvurular Alo 153’e

Halen devam eden Askıda Fatura’nın yanı sıra bu iki kampanyaya dahil olmak isteyen ihtiyaç sahiplerinin, Alo 153’ü arayarak Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Destek Programını müracaat etmesi gerekiyor. Başvuru esnasında İstanbulkart numarası kaydı alınacak ve başvurunun onaylanmasının ardından kartlarına yükleme talimatı oluşturacak.  Yardımseverler aracılığıyla bakiye yüklenen meblağ ile  ihtiyaç sahipleri anlaşmalı marketlerden alış veriş yapabilecek. 

Kampanyalarda iki farklı destek tutarı belirlendi. Destek, Kardeş Aile’de ihtiyaca göre 100 TL ile 250 TL iken Anne – Bebek için bir çocuklu aileye 125 TL, iki çocuklu aileye ise 200TL olarak saptandı. Her ay yaklaşık 30 bin aileye destek olunması amaçlanıyor. 

Ayrıca yardımda bulunmak isteyenler ise, 153 İBB Beyaz Masa’ya ulaşarak ya da https://askidafatura.ibb.gov.tr/ web sitesini ziyaret ederek katkıda bulunabiliyor.

 

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.