Kategoriler: ManşetTürkiye

HDP İzmir il örgütüne yapılan saldırının faili Onur Gencer’le ilgili bilgiler ortaya çıktı

İzmir Valiliği, Halkların Demokrasi Partisi (HDP) İzmir il örgütüne yaptığı saldırıda parti üyesi Deniz Poyraz’ı katleden ismin Onur Gencer olduğunu doğruladı. Gencer’in sağlık memuru olduğu ve bir süredir işe gitmediği için hakkında tutanak tutulduğu da öğrenildi.

Terörle Mücadele Şubesi’nde gözaltında tutulan Gencer ilk ifadesinde “Kimse ile bir bağlantım yok. PKK’dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim” dedi. Gencer’in sosyal medyasında yer alan silahlı fotoğrafları da dikkat çekti.

Silahlı fotoğraflarla paylaşım yapmış

Gencer’in intikam mesajları vererek, ırkçı ifadeler kullandığı sosyal medya hesabında Suriye’de bulunduğu ve poligonda atış talimi yaptığı anlara ilişkin fotoğraflar yer alıyor.

Gencer, sosyal medya hesabından Suriye Menbic‘te çekilmiş bir fotoğrafını “Suriye hatırası”, ardından Antep’ten başka bir fotoğrafını da “Görev dönüşü” diye paylaşmış.

Gencer’in elinde tuttuğu MPT-76 model silahın TSK envanterinde bulunan kolluk birimleri tarafından kullanılan bir silah olduğu öğrenildi.

Gencer’in Halep’te çekilen başka fotoğraflarında da bozkurt işareti yaptığı görülüyor.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, saldırıyı protesto etmek için bulunduğu İstanbul Şişhane Meydanı’nda yaptığı açıklamada, Gencer’in SADAT‘tan eğitim aldığını söyledi.

Saldırıdan bir gün önceki paylaşım

Onur Gencer’in saldırıdan bir gün önce sosyal medya hesabından yaptığı tehdit ve ırkçı ifadelerle dolu paylaşımlarına da ulaşıldı.

Ertuğrul Kürkçü’den açıklama

HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü de saldırının iki kişi tarafından yapıldığını, binanın yakılmasının ardından iki saldırganın kaçtığını kaydetti:

Cinayetin ayrıntıları geliyor… 3 silahlı içeri giriyor. O sırada tesadüfen sadece mutfakta çalışan genç HDP’li kadın Deniz Poyraz var. Onu ateş ederek öldürüyorlar. Binayı yakmaya çalışıyorlar. 2 saldırgan kaçıyor. Yakalanan Onur Gencer’in fb profili çok şey anlatıyor…

Kürkçü, başka bir paylaşımında iki kişiyle ilgili bilgilerin tartışmalı olduğunu ifade etti:

WhatsApp’tan paylaştı

Tele 1’de yer alan habere göre, Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer, Poyraz’ın kanlar içindeki fotoğrafını “leş 1” ifadesiyle  WhatsApp durum güncellemesinden paylaştı.