GündemManşet

HDP erken seçim çağrısını hatırlattı

0

Başbakan Erdoğan’ın ses kaydını değerlendiren HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, “Ses kaydının doğru ya da yalan olduğu tartışması çok önemli değil. Ses kaydı her şeyin netliğini ortaya çıkarıyor. Derhal Türkiye erken seçime gitmeli. Yeni bir yönetimle, süreç halkın denetimine açılmalı. Ama anlaşılıyor ki AKP hesap vermek istemiyor. HDP olarak halkımızı çürümüş düzenden hesap sormak için partimizin saflarına çağırıyoruz” dedi.

sebahat

Halkların Demokratik Partisi Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile ses kaydını ETHA’ya değerlendirdi. Tuncel, rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından artık Türkiye’nin böyle yönetilemeyeceğini, AKP’nin halk nezdinde meşruiyetinin kalmadığını, dolayısıyla erken genel seçime gidilmesi yönünde çağrı yaptıklarını hatırlattı.

Tuncel, “Bu çağrının üzerinden iki ay geçti. Ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. AKP krizden çıkmak istiyorsa radikal demokratik adımlar atmalı. Yolsuzlukla, hırsızlıkla mücadele etmeli. Aksi takdirde bu süreç kendi sonunu hızlandırmış olacak” dedi.

“AKP hesap vermek yerine kendini koruyan yasalar çıkarıyor”

AKP’nin hırsızlardan hesap sormak ve hesap vermek yerine, kendisini halkın denetimine açmak yerine sürekli mecliste kendisini ve rejimi koruyan yasalar çıkardığını hatırlatan Tuncel, bunların halk nezdinde güven arttırıcı adımlar olmadığını, kendisini koruyan, otoriterleştiren bir tavır olduğunu söyledi.

MİT yasasının da bunlardan birisi olduğunu belirten Tuncel, Demokrasi ve çözüm sürecinin garanti altına alınması gerektiğinin altını çizdi.

“Süreç halkın denetimine açılmalı”

Tuncel, “Bugün çıkan ses kaydının doğru ya da yalan olduğu tartışması çok önemli değil. Ses kaydı her şeyin netliğini ortaya çıkarıyor. Derhal Türkiye erken seçime gitmeli. Yeni bir yönetimle, süreç halkın denetimine açılmalı. Ama anlaşılıyor ki AKP hesap vermek istemiyor. Bu düzeni ancak örgütlülük ortadan kaldırır” diye konuştu.

(ETHA/Gerçek Gündem/Yeşil Gazete)

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.