Birleşik Krallık Kalp Vakfı (British Hearth Association) tarafından yapılan araştırma hava kirliliği seviyelerinin kalp sağlığını ciddi şekilde etkilediğini ortaya koyuyor. Araştırmaya göre her yıl kalp krizi ve kalp rahatsızlıkları sebebiyle önümüzdeki on yıl içerisinde 160 bin kişi kaybedebiliriz. Bu da günlük 40 kişinin ölmesi anlamına geliyor.
Araştırma, her gün milyonlarca kişinin ülke genelinde zehirli partiküller soluduğunu ve bu partiküllerin ise kana karışarak iç organlara nüfuz ettiğini belirtiyor. Bu durum ise kalp krizi ve diğer kalp rahatsızlıklara neden oluyor. Vakıf Direktörü Jacob West yaptığı açıklamada hava kirliliğinin önüne geçebilmek için sağlıklı hava kalitesini sağlayacak düzenlemelerin yasayla hayata geçirilmesi gerekliliğini vurguladı.
AirVisual ve Greenpeace‘in hazırladığı 2018 Hava Kalitesi Raporu’na göre Ülkelerin genelinde yıllık ortalamaya bakıldığında, geçen yıl Bangladeş, metreküp başına ortalama 97,1 partikül ile en kirli havayı soluyan ülke. Listeyi sırasıyla Pakistan, Hindistan ve Afganistan takip ediyor.
Türkiye 21,9 partikül ile 73 ülkenin bulunduğu listede 31’inci sırada yer aldı. Havası en temiz ülke ise 5 partikül ile İzlanda olurken, Finlandiya, Avustralya ve Estonya sıralamayı takip etti.
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…