Hatay’da çadırlar, hastaneler su içinde: Keşke ölseydik, kurtulurduk

Hatay'da yurttaşlar depremden aylar geçmesine rağmen yaşamak zorunda kaldıkları çadırlarından da oldu. Aşırı yağış nedeniyle çadırları, konteynerleri, hastaneleri ve iş yerlerini su bastı. İsyan eden yurttaş 'Keşke ölseydik, kurtulurduk' diye tepki gösterdi.

Haber: Burcu ÖZKAYA GÜNAYDIN

*

Hatay’da dün geceden beri süren yağmur ve fırtına çadırları, hastaneleri sular altında bıraktı. Çadırlarda kalan depremzedeler geceyi korku içinde geçirdi. Çadırları, eşyaları su içinde kalan Hataylı depremzedeler, “Keşke ölseydik, kurtulurduk” dedi.

Zaten çöplerin toplanmadığını ve ayrıca haşere sinek yoğunluğunun da üstüne bir de yağmur geldiğini vurgulayan depremzedeler, “Pislik içinde yaşıyoruz, hijyen yok, sağlık yok, temiz su yok. Ne yapacağız bilmiyoruz. Unutulduk” diye konuştu.

Hatay,
Fotoğraf: Burcu Özkaya Günaydın

Tarihi Uzun Çarşı da su altında kaldı. Sabah erken saatlerde dükkanını temizleyen esnaflar, “Hatay ayağa kalksın diye dükkanları açtık. Tam toparlanacağız… Dükkanımızı su bastı” dedi.

AFAD‘dan konteyner kentte görevli olan bir yetkili dün akşam Katar-1 ve Katar-2 konteyner kentleri, Emlakevler Prefabrik evleri de su bastığını, bu evlerin boşaltılarak vatandaşların KYK yurduna taşındığını belirtti.

Katar Konteyner kentlerinde ise elektrik voltajı Türkiye’ye göre düşük olduğu için topraklama olmadığını söyleyen görevli, konteynerlere su girince hafiften bir elektriklenme olduğunu, şimdi ise hepsine topraklama yapılacağını kaydetti.

***

Kanalizasyon kokuları içerisinde yaşam mücadelesi

Öte yandan Dikmece’de de yollar kullanılamaz hale geldi. Okul servislerinin çıkamadığı yollardan öğrencilerin kendi çabalarıyla çıkmak zorunda kaldığını belirten vatandaşlar isyan etti.

Dikmece, Yukarı Mahallede’de kanalizasyonların 10 günden daha uzun bir süredir yola taştığını ve yoğun kokudan rahatsız olduklarını belirten yurttaşlar çözüm için ise altyapıyla ilgili yetkili kurumlara yaptıkları başvurmalara rağmen gelen gidenin olmadığını söyledi.

Yolların geçilmez durumda olduğunu aktan yurttaşlar, mahallelerindeki durumu kayıt altına aldı:

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR