İklim Krizi

Greta Thunberg okula döndü

Haziran 2019’da okuluna ara vererek iklim krizine karşı mücadeleye başlayan 17 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg, yarım bıraktığı eğitimine döndüğünü açıkladı. Sosyal medya hesabından, sırtında okul çantasıyla bisiklet üzerinde çekilmiş bir fotoğrafını paylaşan Thunberg, ” Bir yıllık ara sona erdi. Nihayet tekrar okulda olmak harika” ifadelerini kullandı. 

Genç aktivist, lise son sınıf derslerine katılmak yerine son bir yılını küresel ısınma sonucu ortaya çıkan iklim kriziyle mücadele etmek üzere başlattığı kampanyaya yoğunlaşmıştı.

COP26 başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde düzenlenen iklim konferanslarına katılan, dünya liderleriyle bir araya gelen ve pek çok ülkede iklim eylemi gerçekleştiren Thunberg son olarak geçen hafta Berlin‘de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmüştü. 

 

İsveçli aktivist, bir yıllık aradan sonra yeniden okulun yolunu tuttu. İklim krizine karşı yürütülen kampanyaların simgesi haline gelen Greta Thunberg, Amerikan Time dergisi tarafından da yılın kişisi seçilmişti. 

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi