Ülkeden ayrılmak zorunda kalanlar ise çaresiz: “Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Belediye meclisinden yada başkalarından bir açıklama bekliyoruz. Çok zor durumdayız. Kızılhaç bize yardım edecek; fakat sadece 3-4 günlük bir yardım. Sonrasında yine sokağa atılacağız.”; “Geldiğimiz yerde bir işimiz yok. Buraya gelmeye zorlandık. Para kazanmak için Fransa’da bulunmalıyız. Buraya hırsızlık yapmaya yada başkalarının hakkını yemeye gelmedik. Eleştirmiyorum ve yargılamıyorum. Fakat bizler de insan gibi yaşamaya çalışıyoruz.”
Paris hükümeti, geçtiğimiz hafta, Romanların iş bulmalarına yönelik sorunların giderilmesi konusunda bir dizi önlemler alınacağını açıklamıştı.
Avrupa Birliği, Fransa’yı Romanlar konusunda ‘ayrımcılık’ yaptığı gerekçesiyle eleştiriyor. Ülkede 15 ile 20 bin civarında Roman’ın yaşadığı tahmin ediliyor.
Euronews
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…