Doğa Mücadelesi

Erzurum: 7 Hopa tutuklusuna beraat

0

Hopa olayları sonrasında tutuklanan ve haklarında ayrıca “terör örgütü propagandası” suçlaması ile de dava açılan 7 kişi hakkında beraat kararı verildi

Hopa’da Tayyip Erdoğan‘ın seçim mitingi sırasında, protesto eylemi yapan halk polis saldırısına uğramış, saldırı sonucu Metin Lokumcu yaşamını yitirirken çok sayıda kişi de gözaltına alınmıştı. Onlarca kişi “polise mukavemet”, “gösteri yürüyüşü kanuna muhalefet” ve “kamu malına zarar” suçlaması ile tutuklanırken eylemde atılan sloganlar gerekçe gösterilerek “terör örgütü propagandası”ndan da ayrıca bir dava açılmıştı.

Ali Aksu, Erhan Köse, Görgü Demirpençe, İbrahim Aksu, İdris Akbıyuk, Önder Öner ve Şafak Ustabaş “yasadışı örgüt propagandası” yapmaktan her biri 4 buçuk yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyordu. Davanın ilk duruşması 14 Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüş ve duruşma bugüne (26 Eylül) ertelenmişti.

Mahkeme delil yetersizliğini göz önünde bulundurup, söz konusu eylemin düşünce özgürlüğü kaspsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek beraat kararı verdi.

7 tutuklu “örgüt propagandası”ndan beraat etse de diğer dava nedeniyle tutukluluk halleri sürecek.

You may also like

Comments

Comments are closed.