ManşetGündemTürkiye

Erdoğan’dan Atatürk Havalimanı açıklaması: Pistler belki de kalacak

0

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı‘na ilişkin açıklamalarda bulundu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen “Kütüphane Söyleşileri”nde gençlerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Atatürk Havalimanı’na millet bahçesi yapılması sizce herkesi mutlu edecek mi?” sorusuna, “Ben şimdiden müjdeyi vereyim, inşallah çok çok mutlu edecek” yanıtını verdi.

Erdoğan, havalimanına Türkiye’nin en büyük millet bahçesini inşa edeceklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Aileler, orada hafta sonlarını, hafta içini geçirecek. Oyun parklarıyla kültürel merkezlerle orası çok ciddi bir güç devşirecek. O bölge zaten millet bahçesi noktasında, Başakşehir, tüm oralara kadar fakir. Ama bu millet bahçesiyle ağacıyla, yeşiliyle orası çok çok güzel bir yer olacak. Tabii bir taraftan da yanında şehir hastanesi var. Şehir hastanesiyle onlar iç içe olacak. Düşünün bir tarafta bin altı odalı bir şehir hastanesi, yanında millet bahçesi. Oranın güzelliği neyle izah edilebilir? Bütün yeşiliyle oyun parklarıyla vesaire burada gayet güzel bir proje hayata geçecek. Şimdiden ben oranın bitmiş halini adeta görüyorum.”

‘Pistler bir ihtimal kalkmayacak’

Atatürk Havalimanı’ndaki pistlerin bir ihtimal kalkmayacağını söyleyen Erdoğan şunları aktardı:

“Pistler belki de kalacak ama pistlerin dışındaki şu andaki mevcut yeşil alanları çok daha farklı bir yeşil alan haline getirmek suretiyle orayı zenginleştireceğiz. Şu anda proje üzerindeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 29 Mayıs kutlamasını bu sene orada yapacağız.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.