GündemManşetTürkiye

Erdoğan: Rejim güçlerini her yerde vuracağız

0

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin İdlib’de önümüzdeki günlerde atacağı adımları açıkladı. İdlib’de yeni çatışmalara zemin hazırlamamak adına ‘muhalif’ olarak adlandırdığı kesimleri de uyardıklarını söyleyen Erdoğan, “Geldiğimiz noktada artık kimsenin taşkınlığına, bağnazlığına, satılmışlığına, provokasyonlarına göz yumacak değiliz” dedi. Erdoğan, kendisini FETÖ‘nün siyasi ayağı olmakla suçlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘na yönelik de” Siyasi ayak Bay Kemal’in yatak odasına girmiş, haberi yok” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan başlıklar özetle şöyle:

Ruslar sivillere saldıyor: Bugüne kadar İdlib’de verdiğimiz şehit sayısı 14’ü buldu. İdlib’de rejim ve onlarla hareket eden Rus güçleri ile İran destekli militanlar sürekli sivillere saldırıyor, kan döküyorlar. Herkes gözünü kapatsa, sırtını dönse, vicdanını dondursa da Türkiye bu duruma seyirci kalmayacaktır.

Verilen sözlere uyulmadı: Verilen sözlere riayet edilmesini bekledik bize verilen sözler yerine getirilmediği gibi anlaşmalara da kimse uymuyor. Bu saldırılar doğrudan askerlerimizi hedef almaya başladı. Madem durum bu biz de lafa değil sahadaki gerçeklere bakarak hareket edeceğiz. Şubat ayı sonuna kadar rejimi gözlem noktaları gerisine çıkartmakta kararlıyız. Havada karada ne gerekiyorsa tereddüt etmeden bunu yapacağız. İdlib’deki askeri gücümüzü ciddi oranda tahkim ettik. İdlib’de sivil yerleşim yerlerini vuran hava araçları, artık eskisi gibi rahat hareket edemeyeceklerdir.

‘Kimse güvende değil’

Rejim güçlerini kovalayacağız: Geldiğimiz noktada artık kimsenin taşkınlığına, bağnazlığına, satılmışlığına, provokasyonlarına göz yumacak değiliz. Karada rejim güçlerini belirlediğimiz sınırların ötesine kadar kovalayacağız. Bu süreçte gözlem noktalarındaki askerlerimize en küçük zarar gelmesi halinde bugünden itibaren İdlib ile Soçi muhtırası sınırları ile bağlı kalmadan rejim güçlerini her yerde vuracağımızı buradan ilan ediyorum. Mehmetçiklerin kanının döküldüğü bir yerde, kendini ne kadar büyük görürse görsün, hiç kimsenin güvende olamayacağını da açıkça söylüyorum.

Kılıçdaroğlu için ‘yatak odası’ göndermesi

Siyasi ayak Kılıçdaroğlu: Bu şahıs (CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu) son günlerde FETÖ’nün siyasi ayağı diye esip gürlemeye başladı. Bugün burada FETÖ’nün siyasi ayağını ben size adeta ekran diyebileceğim duvarda açıklıyorum. FETÖ’nün en önemli siyasi ayağı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi ve ekibidir.

Adalet Yürüyüşü’nü FETÖ’cüler için yaptı:  Kılıçdaroğlu sözde Adalet Yürüyüşü’nü aslında FETÖ’cüler için yapmıştır.  Madem bu işler soru sorarak oluyor ben de birkaç soru sorayım. FETÖ’nün siyasi ayağı, FETÖ’cülerin devirmeye çalıştığı siyasetçi midir yoksa yükseltmeye çalıştığı siyasetçi midir? FETÖ’nün darbe gecesi öldürmeye çalıştığı siyasetçi midir yoksa yol verdiği siyasetçi midir? Altı danışmanı FETÖ’cü çıktı. Urla Belediye Başkanı FETÖ’cü çıktı, içeride.

Siyasi ayak Bay Kemal’in yatak odasına girmiş: Nereye bakarsan bak FETÖ’nün siyasi ayağı Bay Kemal’in yatak odasına girmiş haberi yok. FETÖ’nün siyasi ayağı gerçek yüzü ortaya çıkmadan önce oy verdiği parti midir, FETÖ tehlikesi ayyuka çıktıktan sonra desteklediği parti midir?

Nurcuları ihraç etmek istiyorlardı, imza atmadık: Askeri Şura’da önümüze imza için getiriyorlardı. Bunların içinde çoğu zaman FETÖ’cü değil, bu Nurcuların içinde Kurtoğlu takımı vardır, onların ihraç edildiği olmuştur, bunlara imza atmadık. Bunlar, onları atıyordu, niye FETÖ’cüleri atmadınız. (Başbuğ’a) ‘Başbakan’a şunu söyledim bunu söyledim’, yalan söylüyorsun, sadece yargıdakilerden korktuğun için bize bunları anlattın. Elinizde ihraç edebileceğiniz FETÖ mensubu subaylar vardı niye bunların tespitini yapmadınız? Askeri istihbarat da vardı, niye çıkarmadınız? Niye bunları halletmediniz?

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.