ESG araştırma ve yatırım yöneticisi Arabesque, küresel olarak en büyük 5 bin şirketin iklim riskleri üzerine yaptığı raporlamaları mercek altına aldı.
Araştırma sonuçlarına göre şirketlerin yalnızca yüzde 1,2’si İklimle İlgili Finansal Açıklamalar Görev Gücü’nün (TCFD) 11 tavsiyesinin tümü hakkında rapor verdi. Yüzde 54’ü ise herhangi bir raporlama yayımlamadı.
TCFD, G20 ülkelerinden düzenleyiciler, merkez bankaları ve hazine yetkililerini bir araya getiren ve 2017 yılında şirketlerin iklim değişikliğinden kaynaklanan riskleri ve fırsatları gönüllü olarak nasıl açıklayabilecekleri konusunda tavsiyeler sunan Finansal İstikrar Kurulu tarafından kuruldu.
Arabesque Başkanı Daniel Klier, “Verilen sözleri yerine getirmemiz gerekiyor. TCFD herkesin baktığı çerçeve. Açığa çıkarmanın kalitesi oldukça önemli ölçüde iyileştirilmelidir” dedi.
Arabesque’in analizine göre, yüzde 70’inden fazlası hiçbir rapor sunmadığı için en kötü durumdaki şirketler sağlık ve teknoloji hizmetleri şirketlerinden oluşuyor. Enerji şirketleri ise en fala bilgi verenler arasında yer aldı.
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…