Değişim Elçileri Programı, ikinci dönemi için üniversiteli değişim elçilerini arıyor.
Türetim Ekonomisi Derneği ve Change.org İklim Projesi iş birliği ile düzenlenen Değişim Elçileri Programı, çeşitli şehirlerden üniversite öğrencilerini bir araya getirerek öğrencilerin kendi şehirlerinde iklim krizi ile nasıl mücadele edildiği konusunda birbirlerinden ve deneyimli yaşam savunucularından ilham almasını sağlıyor.
Program kapsamında öğrenciler, kendi şehirlerine yönelik iklim değişikliği kampanyaları üreterek ve kampanyaları için karar alıcılarla görüşüyor.
İkinci dönem için 11 Temmuz Perşembe 15.00‘a kadar kayıt yapılabilecek. Ücretsiz olarak düzenlenen programda tüm eğitimler çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.
Programın yeni dönemi Muğla, Adana, Trabzon, Mardin, Ağrı, Nevşehir ve Manisa öncelikli olmak üzere tüm öğrencilerin başvurularına açık. Başvurularda cinsiyet dengesi, etnik çeşitlilik ve eşit dağılım gözetilecek.
Program kapsamında öğrencilerle birebir görüşmeler yapılarak ihtiyaçlar belirlenecek. Katılımcılara “İklim Kampanyacılığı ve Savunuculuğu” ve İklim Krizi ile Mücadele” eğitimleri verilecek. Eğitimler 20 Temmuz, 27 Temmuz ve 3 Ağustos tarihlerinde 2,5 saatlik oturumlar halinde verilecek. Ayrıca ekim ayında “Etkili İletişim ve Lobicilik” eğitimleri düzenlenecek.
Eğitimlerin ardından her öğrenci, kendi şehrine yönelik bir kampanya tasarlayacak ve bu kampanyayı başlatıp yürütecek. Başlatılan kampanyalar için karar alıcılar ile görüşmeler yapılacak ve öğrenciler iklim ekibi tarafından desteklenecek.
Beş ay sürecek program boyunca her ay iklim krizi bağlamında katılımcılarla birlikte belirlenen konular üzerine çevrimiçi buluşmalar düzenlenecek.
Katılımcılar, program sonunda e-sertifika alacak ve “değişim elçileri” olarak net sıfır karbon geleceği için etki yaratmaya devam edecek.
İlk dönemine 7 şehirden 11 üniversite öğrencisinin katıldığı program kapsamında Change.org platformunda 11 kampanya başlatıldı. 50 binden fazla imza toplayan kampanyaların dördü, etki yaratmayı başardı.
Proje ekibi, “Küresel kaynamanın etkilerini en çok hisseden; aşırı sıcaklar, aşırı yağışlar, sellerden en çok etkilenen ülkelerden birinde yaşıyoruz. Dolayısıyla bugünümüz ve geleceğimiz için, iklim kriziyle mücadeleyi birlikte büyütmeliyiz” diyerek ikinci dönem katılımcılarını bekliyor.
Kayıt formuna buradan ulaşabilirsiniz.
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…