Kategoriler: ManşetTürkiye

Çorlu tren kazası davası sonuçlandı: Sorumlulara 8 ila 21 yıl hapis cezası

Tekirdağ‘ın Çorlu ilçesi yakınlarında meydana gelen ve 25 kişinin ölümüne, 300’den fazla kişinin yaralanmasına neden olan tren kazasıyla ilgili davanın Çorlu Halk Eğitim Merkezi‘nde yapılan karar duruşmasında, dönemin TCDD yöneticileri 8 ile 21 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

8 Temmuz 2018’de Çorlu’nun Sarılar köyü yakınlarındaki kaza, yoğun yağışlar sonrası menfezlerin çökmesi, rayların bozulması ve trenin devrilmesi sonucu gerçekleşti. Yargılama süreci boyunca, TCDD’nin altyapı ve bakım yöneticileri, ihmalleri ve görevlerini gerektiği gibi yerine getirmemeleri nedeniyle suçlandı. Davanın son duruşmasında, sanıkların son sözleri alındıktan sonra mahkeme, cezaları açıkladı.

Dönemin TCDD 1. Bölge Müdürü Nihat Aslan, 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı, ancak mahkeme, cezayı 18 yıla çıkarıp sonrasında 15 yıla indirdi. Diğer sanıklar arasında Bakım Servis Müdürü Mümin Karasu 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı, bu ceza daha sonra 17 yıl 6 aya indirildi.

Çorlu tren kazası davasında ek bilirkişi raporu ‘TCDD asli kusurlu’ dedi, duruşma yine ertelendi
Çorlu tren kazası davasının duruşması yine ertelendi

Bakım Servis Alanlarından Sorumlu Müdür Yardımcısı Levent Meriçli‘ye verilen 11 yıl hapis cezası adli sicil kaydına göre takdir indirimi uygulanarak 9 yıl 2 aya indirildi. TCDD Birinci Bölge Bakım Müdür Yardımcısı Nizamettin Aras‘a 8 yıl 4 ay, TCDD mühendisleri Tevfik Baran Önder‘e 10 yıl, Deniz Parlak ve Kubilay Başkaya‘ya 9 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Yol Bakım Onarım Şefi Özkan Polat‘a 12 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Sanıklardan; üstyapıdan Sorumlu 1. Bölge Bakım Servis Müdür Yardımcısı Levent Kaytan, Yol Kontrolörü Burhan Ortancıl, Köprüler Şefi Çetin Yıldırım ve Yol Bakım Şefliği’nde Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk‘un ayrı ayrı beraatlarine karar verildi.

Paylaş
Yazar:
Yeşil Gazete