Seferihisar Belediyesi, Doğal Besin ve Bilinçli Beslenme Grubu, Kır Çocukları, Tahtacıörencik Köylüleri, Buğday Derneği, Güneşköy Kooperatifi’nin de katıldığı şenlikte gıda hakkı, yerli tohumların önemi, kırsal kalkınma, küçük üreticinin hakları konularında pek çok konuşma ve tartışma yapıldı.
Panellere katılan konuşmacılar arasında İlhan Koçulu, Vehbi Ersöz, Hüseyin Genç gibi üretici temsilcileri, Tayfun Özkaya, İnci Gökmen gibi akademisyenler, Abdullah Aysu, Mustafa Alper Ülgen, Ceyhan Temurcu gibi sivil toplum temsilcileri bulunuyordu.
Tohumculukla ilgili mevzuatın yerli tohum çeşitlerinin üretim ve paylaşımında engeller yarattığı, geleneksel üretim biçimlerinin de tohumlarla birlikte pek çok hukuksal engelle karşılaştığı, küçük üreticinin tohum başta olmak üzere üretimin her aşamasında yaşamını güçlükle devam ettirdiği konularına değinildi. Yerel gıda üretim – kullanım zincirlerinin kurulmasının ekolojik, ekonomik ve sosyal önemine dikkat çekildi.
Ankara halkının yoğun ilgi gösterdiği şenlikte çocukların ve halk oyunları gruplarının katıldığı gösteriler de gerçekleşti.
Haber: Güneşin Aydemir
(Yeşil Gazete)
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…