Gündemİklim KriziManşet

Çanakkale’de yangın sürüyor: Köyler boşaltıldı

0
Fotoğraf: DHA

Çanakkale’de önceki gün saat 11.30 sıralarında çıkan ve yaklaşık 22 saattir devam eden orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Ekipler günün aydınlanmasıyla birlikte havadan müdahaleye başladı.

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), Çanakkale’deki orman yangınlarından 81 vatandaşın dumandan etkilendiğini ve 72 vatandaşın tedavisine devam edildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çanakkale’deki orman yangınıyla mücadele kapsamında, bölgedeki 9 köyde 337 hane ve 1251 kişinin tedbir amaçlı tahliye edildiğini bildirdi.

Fotoğraf: DHA

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bölgeye Milli Savunma Bakanlığı ile AFAD, Orman Genel Müdürlüğü, emniyet, jandarma, belediyeler ve özel idarelerden toplam 2 bin 659 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 240 arazöz, 71 su tankeri, 328 diğer araç ile iş makinesi sevk edildiğini belirtti.

Bölgedeki 9 köyde toplam 337 hane ve 1251 kişinin tedbir amaçlı tahliye edildiği bilgisini veren Yerlikaya, paylaşımında şunları kaydetti:

Sarıcaeli Köyü Yaşlı Bakım Evi‘nden 72 vatandaşımız tahliye edilerek Terzioğlu KYK yurduna yerleştirilmiştir. Çanakkale-Çan kara yolu tedbir amaçlı sivil araç trafiğine kapalıdır. Çanakkale Boğazı çift taraflı deniz ulaşımına kapanmıştır. Allah, ülkemizi ve milletimizi bütün afetlerden korusun. Geçmiş olsun.”

AFAD: 81 vatandaş dumandan etkilendi

AFAD, 81 vatandaşın dumandan etkilendiğini ve 72 vatandaşın tedavisine devam edildiğini açıkladı. AFAD tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Damyeri mevkiinde meydana gelen orman yangınına müdahale çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Bölgeye 2.659 personel 8 uçak 26 helikopter 240 arazöz 71 su tankeri 328 araç ve iş makinesi sevk edilmiştir. Orman yangınında 81 vatandaşımız dumandan etkilenmiş olup, 72 vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir. Bölgedeki 9 köyde toplamda 337 hane 1.251 kişi tedbir amaçlı tahliye edilmiştir.”

Fotoğraf: DHA

Bakan Yumaklı: Havadan müdahale sürüyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale’deki orman yangınına sabah saatleri itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 helikopterle havadan müdahalenin sürdüğünü bildirdi.

Dün gece bölgeye gelen Yumaklı, yaklaşık 1500 hektar alanın etkilendiği orman yangının, havanın aydınlanmasının ardından helikopter ile havadan inceledi.

Fotoğraf: DHA

Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Çanakkale’deki yangını söndürme çalışmalarına ilişkin bilgi verdi:

 “Gece görev yapabilen 4 helikopterimiz gün ağarana kadar sorti yaptı. Şu an itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 yangın söndürme helikopteriyle havadan müdahalemiz sürüyor. Kara gücümüzün cansiperane mücadelesi de aralıksız devam ediyor.”

‘Can dostlarımız için seferber olduk’

Çanakkale Belediyesi de sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile yangın bölgesinde hayvanların tahliye edilmeye başlandığını duyurdu. Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Yangın bölgesindeki can dostlarımız için seferber olduk. Belediyemize bağlı Veteriner İşleri Müdürlüğümüz ekiplerince Damyeri Mevkinde başlayan yangından etkilenen canlar, Çanakkale Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde geçici süreliğine misafir edilmek üzere yangın bölgesinden tahliye ediliyor.”

Fotoğraf: DHA

Çanakkale Valiliği‘nden yangınla ilgili yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

“İlimiz merkez Kayadere köyü civarında başlayan orman yangınına orman ekiplerimiz havadan ve karadan müdahale etmektedir. Kayadere köyümüz tedbir amaçlı boşaltılacak olup vatandaşlarımız Terzioğlu kız yurdunda misafir edilecektir. Ayrıca Çanakkale-Çan karayolu da tedbir amaçlı trafiğe kapatılmış olup vatandaşlarımızın alternatif yolları kullanmaları ve görevli personelin ikazlarına riayet etmeleri önem arz etmektedir. Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın da teyakkuzda olmaları da önemlidir. İlimize geçmiş olsun dileklerimizle kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

 

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.