Manşet

Boğaziçi eylemleri: Kadıköy Kaymakamlığı da eylem yasağı getirdi

Boğaziçi Üniversitesi‘ndeki Melih Bulu protestoları kapsamında bugün Kadıköy Rıhtım‘da saat 18.00 için yapılan eylem çağrısı üzerine Kadıköy Kaymakamlığı açıklama yayınlayarak eylem ve etkinliklerin yasaklandığını duyurdu.

Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada “Bazı sivil toplum kuruluşları ve toplulukların sosyal medya hesapları üzerinden 2 Şubat Salı günü saat 18.00’da ve önümüzdeki günlerde Kadıköy İskele Meydanı‘nda toplanma çağrısı yaptığı anlaşılmıştır” denildi.

‘Salgından korunmak için’

Açıklamada yapılmak istenilen toplanmaların, toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği değerlendirildiği belirtildi. Valilik yasağı şu ifadelerle duyurdu:

2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17.Maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 32/Ç Maddesine istinaden; Kaymakamlığımızca idaremizde bulunan tüm kapalı ve açık alanlarda yedi gün süreyle her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü yasaklanmıştır.”

Dünkü protestolarda 159 kişi gözaltına alınmıştı. Fotoğraf: Avukat Dayanışması

Daha önce de yasaklanmıştı

1 Şubat tarihinde öğrencilerin Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs kapısı önündeki eyleme yaptıkları çağrının ardından da İstanbul Valiliği Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinde eylem yasağı ilan etmişti. Valilik yasağın bir ay boyunca geçerli olacağını duyurmuştu.

Gerçekleştirilmek istenen eyleme ise polis müdahalede bulunmuş toplamda 159 kişi gözaltına alınmıştı.

Paylaş
Yazar:
Yeşil Gazete