Doğa Mücadelesi

Bartın Platformu, Bartın’a sahip çıkıyor

0

Bartın’ın Amasra ilçesine bağlı Tarlaağazı köyünde Hema şirketi tarafından yapılmak istenen liman projesinin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı Bartın platformu üyelerinin ve vatandaşların tepkisi üzerine yapılamadı. Gömü köyünde bulunan kahvede yapılması planlanan toplantı öncesinde vatandaşlar ıslıklarla ve alkışlarla şirketi protesto ettiler. Toplantı salonuna giren vatandaşlar “Termik santral istemiyoruz”, “Sağlıklı yaşam istiyoruz” şeklindeki sloganları yaklaşık 1 saat boyunca sürdürürken, toplantıda yapılamadı. Şirket yetkileri toplantıyı terk ederken, jandarma ekiplerinin koruması altında dışarıya çıktılar.

-ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ RAPOR TUTTU

Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Sezgin Aydın, toplantının yoğun protestolar nedeniyle yapılamadığını açıklayan raporu tutarak, toplantı yapılmadı.

-ŞİRKET YÖNETİCİSİ NE DİYOR?

Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Beyenal da şirketin bölgeye 260 milyon dolar yatırım yapacağını belirterek, ”Kömür çıkarmak için bu kadar masraf yapan bir firmanın, kalkıp kömür ithal etmesi saçmalıktan başka bir şey değildir. Bunu iddia edenlerin çok farklı ve başka yerlerden beslendiklerini düşünüyorum. Kömür çıkarılmak üzere. Limanı yapma amacımız da 4-5 ay sonra çıkacak olan bu kömürü yakın bölgelere sevk edebilmek içindir. Biz ithal kömür kullanacak olsak kömüre neden yatırım yapalım?” dedi.

-KÖYLÜLER ENDİŞELİ

Tarlaağazı Köyü Muhtarı Yaşar Uçar, şirketin bölgeye 2005 yılında geldiğini anımsatarak, şirket ilk geldiği gün biz kömür çıkartacağız. Santral kurmaya gelmedik demişti. Ancak zamanla şirket biz santral kurmak istiyoruz, inadı başladı. Biz şirketin kömür çıkarmasına karşı değiliz. Biz termik santral’e karşıyız” dedi.

(abamedya)

You may also like

Comments

Comments are closed.