Bakımlarını yaptıkları hayvanları almak isteyen vatandaşlara verdiklerini kaydeden Yüksel, çiftliğin kurulduğu 84 dönümlük arazinin dedesinden kaldığını, arazide bir yandan organik sebze-meyve de yetiştirdiklerini söyledi.
‘Uyutalım demiyoruz’
Yüksel, hayvan bakımının zor olduğuna dikkati çekti: “Yemeği, aşısı, temizliği, veteriner hizmetleri var. Hayvanlar hasta olduklarında, ‘uyutalım, öldürelim’ diye düşünmüyoruz. Allah’ın verdiği nefesi sonuna kadar kullansın istiyoruz. Felçli ve ağzında yara olan hayvanlara özel bakım yapıyoruz. ‘Çalışanların ve hayvan bakıcıların maaşları, sigortaları, hayvanların yemleri, veteriner masraflaryla derken, aylık 20-25 bin lira masrafımız oluyor.”
Çimen Yüksel, bitki ve hayvanları tanımadan büyüyen, hindiyi kabardığı zaman ‘tavuskuşu’ sanan bir nesil yetişmemesi için çiftliğin kapılarını çocuklara ve ailelerine açtıklarını belirtti.
(Ajanslar)
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…