Kategoriler: KadınManşet

Azra Gülendam Haytaoğlu’nun katiline müebbet

Antalya’da 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu‘nu öldüren Mustafa Murat Ayhan, ‘nitelikli kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve ‘cinsel saldırı’ suçundan 16 yıl hapis cezası aldı.

Sanık, ‘hırsızlık’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından ise beraat etti.

28 Temmuz 2021’de evden çıktıktan sonra kendisinden haber alınmayan Haytaoğlu’nun en son Mustafa Murat Ayhan’la görüştüğü tespit edilmiş, Ayhan ilk ifadesinden sonra serbest bırakılmıştı. Polis incelemelerinin ardından tekrar sorgulanan Ayhan, Azra Gülendam Haytaoğlu’nu katlettiğini itiraf etmiş, gömdüğü yeri göstermişti.

Mustafa Murat Ayhan

Davanın dün görülen beşinci duruşmasında avukatlar, sanık Ayhan’ın önceki davalarında küçük yaşta kızı takip etme ve başka bir davada silahla tehdit suçlarından cezalandırılmadığını hatırlattı, bunun Azra Gülendam Haytaoğlu’nun ölümüne yol açtığını anlattı. Azra Gülendam’ın ailesi, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Mustafa Murat Ayhan tarafından cinsel istismara maruz bırakılıp, boğularak katledilen 21 yaşındaki Azra Gülendam Haytaoğlu, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisiydi.