Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri Gönüllü Avukatı İsmail Hakkı Atal, Akkuyu Nükleer Santrali’nin hukuken geçerli bir ÇED raporu ve hukuken geçerli bir üretim lisansı olmaması ile ilgili açtıkları davaya katılım çağrısı yaptı.
Atal, henüz ağırlık binmeden çöken zemine yapılacak santralin reaktörler aynı zemine oturtulduktan sonra aktif fay hattında olduğu da göz önüne alınarak yaşanabilecek tehlikelere dikkat çekti.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yeniden ÇED süreci başlatılması için yapılan idari başvuru Bakanlık tarafından reddedilmişti. Bakanlığın işleminin iptali için açılan davanın ilk duruşması 30 Kasım 2020’de Mersin 2’inci İdare Mahkemesi’nde görülecek.
Evrensel’in aktardığına göre Avukat Atal, toplam ağırlığı 56 bin ton olan 4 reaktörün bineceği zemin betonun, henüz üzerine ağırlık dahi binmeden altı boş olduğu için 2018’in Haziran ayında çatladığını hatırlattı.
Santralin aktif fay hattı olan Kuzey Anadolu Ecemis Fay hattı uzantısında bulunduğuna dikkat çeken Atal, “Reaktörler çalıştığında yaşanacak olası bir kaza halinde radyasyon 8 saatte Mersin’e, 12 saatte Adana’ya, 48 saatte tüm Ortadoğu’ya ulaşacak” dedi.
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…