Bilim-Teknoloji

Apple’dan Samsung’a bir darbe daha

0

İki bilişim devi Samsung ve Apple şirketleri arasındaki savaş kızışıyor. Apple’ın şikayetini değerlendiren Avustralya’daki bir mahkeme, Samsung’un Galaxy tablet bilgisayarlarına satış yasağı getirdi.

Samsung ve Apple arasındaki tablet bilgisiyar savaşı Avustralya’daki bir mahkemede de karara bağlandı. Apple, Samsung’un iPad’in hem ekran teknolojisini hem de tasarımını kopyaladığı gerekçesiyle Avustralya’da Samsung’a karşı açtığı davayı kazandı.

Mahkeme, Samsung’un “Galaxy Tab 10.1” adıyla piyasaya sürdüğü tablet bilgisayarın satışını Avustralya’da yasakladı.

Ancak alınan bu karar şimdilik geçici. Satış yasağı kararı, Samsung’un fikir hırsızlığıyla suçlandığı ana dava sonuçlanıncaya kadar geçerli olacak. Bu davanın sonuçlanmasının ise ayları bulabileceği belirtiliyor.

ABD’li Apple ve Güney Koreli Samsung şirketleri arasındaki akıllı telefon ve tablet bilgisayar savaşı geçen nisan ayından bu yana yargıya taşınmış durumda. Samsung’un Google’ın Android işletim sisteminin kullanıldığı Galaxy tablet serisi, Apple’ın iPad’ine karşı piyasadaki en güçlü rakip.

Samsung da geçtiğimiz günlerde karşı atağa geçerek Apple’ın yeni ürünü iPhone 4S’in Fransa ve İtalya’da satışının yasaklanması için mahkemeye başvurmuştu.

Samsung, Apple’ın iPhone 4S’in üretiminde fikri mülkiyet haklarını ihlal ederek teknolojilerinden izinsiz bir şekilde faydalandığını öne sürüyor.

(DW)

You may also like

Comments

Comments are closed.