İngiltere ve Avustralyalı bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre, bir çeşit uzun boylu saçaklı bir ot türü olan Antartika çimeni, iklim değişikliği yüzünden son 50 yılda yaygın olarak Antartika’da yetişmeye başladı.
Araştırmayı yapan Bangor Üniversitesi akademisyenlerinden Dr. Paul Hill, Antartika’daki buzların giderek daha hızlı eridiğini ve kıtanın giderek yeşillendiğini belirtti.
Antartika’yı hep kar ve buz kıtası olarak düşünüyoruz. Ancak, özellikle yaz aylarında, Antartika yarım adasında ve kıtanın donmuş merkezini çevreleyen adalarda, buzlar eriyor ve birçok bölge eğreltiler ve doğal yoldan yetişen iki yeşil ot ile katlanıyor. İklim değişikliği yüzünden, Antartika’da yazlar artık daha uzun ve sıcak, bu yüzden kıtanın iki doğal bitkisinden biri olan Antartika çimeni giderek daha uzun süre ve daha geniş alanlarda yetişiyor.
İlgili araştırma ünlü doğa ve biyoloji dergisi olan Nature’da yayınlanmıştır.
(Yeşil Gazete, Guardian)
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…