Medya-İnternet

Ankara’nın gayriresmi gazetesi Solfasol çıktı

0

Ankaralı “gayriresmi”lerin uzun süredir merajla beklediği Solfasol çıktı. “Ankara’nın gayriresmi gazetesi” sıfatıyla yayın hayatına başlayan Solfasol, doğumgünlerini de 1 Mayıs’ta kutlayacak. Çünkü ilk sayısı 1 Mayıs’ta, 1 Mayıs alanında merhaba dedi Ankaralılara.

Ankara’da “Bir zemin, bir mıknatıs olsun diye” çıkan Solfasol, aylık olarak yayınlanacak.
Solfasol’un merhabası şu şekilde;

“Yeni bir Ankara baharı için bir araya geldik… İddiamız “Ankara’nın gayriresmi gazetesi” olmak. Adımız “Solfasol”; hem Ankara’ya ait, hem de inadına sol olduğumuz için. Taşra muhafazakarlığının korkak ve baskıcı dünyasına sıkışmayı reddediyoruz. Ankara’nın sahip olduğu birikimi derleyip, çoğaltıp şehre yansıtacak bir ayna olmak istiyoruz. Ankara’ya, Ankara’nın sorunlarına ve güzelliklerine bu birikimin gözleri ile bakmak, kalemleri ile yazmak, çizmek; göstermek arzusundayız. Bu birikime dokunduğumuzda ortaya çıkacağını düşündüğümüz enerji bizi heyecanlandırıyor. Bu heyecanla, Ankara’nın ta kendinden Ankara’yı değiştirecek, dönüştürecek bir hareket yaratmak istiyoruz. Bu heyecanla, şehre dair sözlerimizi, isteklerimizi, eleştirel ama adil bir yaklaşımla Ankara’nın sokaklarına, meydanlarına, üniversitelerine, kahvelerine, parklarına, kitapçılarına yaymak, en uzak köşesine kadar ulaştırmak ve çoğalmak istiyoruz; sonra sesimiz ve gücümüz nereye kadar yeter ise oraya kadar gitmek…”

Eğer sizce de bir anlamı varsa bu sözlerimizin; Ankara’nın Gayriresmi Gazetesi Solfasol’e el vermek için yazınızla, çizinizle, sesinizle bu harekete katılmaya, bizimle yanyana durmaya davetlisiniz.

Solfasol 1 Mayıs’ta çıktı…

Solfasol’ü edinmek/abone olmak isteyenler için mail adresi: [email protected]

http://www.gazetesolfasol.com/

(facebook adresi: http://www.facebook.com/pages/Solfasol-Ankaran%C4%B1n-Gayriresmi-Gazetesi/199109213458048)

Tanıtım filmi: http://www.facebook.com/video/video.php?v=169852029736171&comments

You may also like

Comments

Comments are closed.