ManşetGündemTürkiye

Ankara’da öğrencilere ulaşım zammı protestosunda darp ve gözaltı

0

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından Ankara’da toplu ulaşıma yapılan zam dün yürürlüğe girdi. Barınamıyoruz Hareketi’nden öğrenciler Kızılay Metro’da ulaşımda yapılan zamları protesto ettiler.

Protesto esnasında bazı öğrenciler darp edilirken bazıları gözaltına alındı. O anlar Barınamıyoruz Hareketi’nin sosyal medya hesabından paylaşıldı:

Çankaya İlçe Emniyeti‘nde gözaltına alınan dokuz öğrenci ise gece 3.30 sularında serbest bırakıldı.

Barınamıyoruz ve Yurtsuzlar Hareketi’nden öğrencilerin gerçekleştirdiği protestoda
“Ulaşımımız haktır, engellenemez” ve “Yoksuluz hepimiz, bakiyemiz yetersiz” sloganları atıldı.

UKOME tarafından artan akaryakıt fiyatları ve maliyetleri nedeniyle Ankara’da toplu ulaşıma yapılan zam 11 Mart’ta şu ifadelerle duyurulmuştu:

“UKOME’nin aldığı karar doğrultusunda, 15 Mart 2022 Salı gününden itibaren geçerli olacak şekilde tam bilet tutarı 6,5 TL, indirimli bilet tutarı 3,5 TL ve öğrenci abonman ücreti ise aylık 90 TL’ye 225 biniş olarak uygulanacaktır. Artan akaryakıt maliyetleri nedeniyle özel halk otobüsleri esnafı fiyatın en az 8 TL olmasını talep etmiş, ulaşım maliyeti ise 10,5 TL olarak açıklanmıştı. ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın aradaki farkı Belediyenin sübvanse edeceğini açıklamasının ardından fiyat artış oranı kısıtlı tutulmuştu. Bir önceki fiyat artışı yapılan 5 Ocak 2022 tarihinden bu yana maliyetler ortalama yüzde 70 oranında artmış, sadece akaryakıt fiyatlarında yüzde 79 artış yaşanmıştı.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.