Kategoriler: ManşetTürkiye

AKP’li Özlem Zengin’den çıplak arama açıklaması: Onurlu, ahlaklı kadın bir sene beklemez

Cezaevi ve gözaltı merkezlerinde çıplak arama olmadığını iddia eden ve sonrasında bu sözleri çıplak aramaya doğrudan maruz kalan pek çok kişi tarafından yalanlanan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin konuya ilişkin Meclis’te yeni bir açıklama yaptı.

Çıplak arama tartışmalarına yanıt veren Zengin, “Bu kurgusal bir harekettir. Biliyoruz ki size ve o kadınlara bir aferin geldi” ifadelerini kullandı.

‘Onurlu kadın bir sene beklemez’

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu‘nun Meclis’te dile getirdiği Uşak Emniyet Müdülüğü‘ndeki çıplak aramanın gerçek olmadığını bir kez daha yineleyen Özlem Zengin,  “O dediğiniz yerde böyle bir şey olmadı. Görüntülerle ispatlandı. Bakan Yardımcısı gitti ilan etti. Bir kadını çıplak arayacaksın, dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder, bir sene beklemez. Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez”dedi

Zengin, açıklamasında”Ben bir avukatım ve hukuk kaidelerinin ne olduğunu iyi bilirim. Bütün hukuki mevzuatın yanlış uygulaması olabilir, hayatın içinde vardır. Hukuka uygun olarak yapılmıyorsa ben itirazın karşısında sonuna kadar varım” ifadelerini kullandı.

‘FETÖ’cülerin malzemesi değilim’

Zengin, “Vakti zamanında bu başörtüsü yasakları varken, malum FETÖ’cülerin başındaki adam ne demişti, ‘Başörtüsü füruattır’ demişti. Sonuna kadar baltalamıştı. Şimdi ne kadar hapisanedeki FETÖ’cü kadın varsa başörtüsü savunucusu olmuşlar. Ben AK Parti Grup Başkanvekiliyim, FETÖ’cülerin malzemesi değilim” dedi.

Açıklamasında “Demek isteniyor ki, bir sürü başörtülü kadına bu iğrençlik yapılıyor ve Özlem Zengin buna müsaade ediyor. Siz bunu yapmaya çalışıyorsunuz. Bu yetmiyor, ne kadar yurt dışına kaçmış FETÖ’cü varsa, beni Twitter’dan etiketleyerek haber paylaşıyor” ifadelerini kullandı.

Ne yaşanmıştı?

HDP Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu‘nun, Uşak Emniyet Müdürlüğü‘nde üniversite öğrencisi 30 kadının çıplak aramaya maruz bırakıldığını açıklamıştı.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin de çıplak arama iddialarının doğru olmadığını ileri sürmüştü. Bu açıklamayı takiben çıplak aramaya maruz kalan pek çok kişi açıklama yapmıştı.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi