Akbelen Ormanı’ndaki kesime karşı köylüler nöbete başladı

Muğla İkizköy’de yer alan ve termik santrale yakıt sağlayan linyit madeni sahasının genişletilmesi için yok edilmek istenen Akbelen Ormanı’nda sabah saatlerinde kesim başladı.

Jandarma eşliğinde gelen ekiplerin çalışmasını engellemek isteyen İkizköy halkı ise ormanlık alana gelerek burada bir nöbet başlattı.

İkizköy Çevre Komitesi üyesi Nejla Işık sabah saatlerinde motor sesleri üzerine alana gittiklerinde en az 20 ağacın kesilmiş olduğunu gördüklerini söyledi.

Kesim köylülerin müdahalesi ile şu anda durdurulmuş durumda ancak bölgedekiler kesimin devam edeceğini düşünüyor ve ormanda nöbet tutuyor.

Dava hala devam ediyor

Akbelen Ormanı’nın maden işletmesi için Orman Genel Müdürlüğü tarafından YK Enerji’ye tahsis kararının iptal edilmesi için Muğla 1’inci İdare Mahkemesi’ne açılan bir dava bulunuyor.

Ayrıca 15 Temmuz itibariyle kesimin başlatılacağı haberini alan bölge halkı, pandemi sırasında maden işletme izni verilmesi hakkında Orman Genel Müdürü ve Genel Müdür Yardımcıları hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

İkizköy halkı ise yargı süreci tamamlanmadan kesimin yapılmasına karşı çıkıyor.  İkizköy İnsanca Yaşam İçin Direniyor isimli hesaptan yapılan paylaşımlarda bölgedeki ve çevre illerdeki doğa severler ve milletvekilleri dayanışma için nöbete davet edildi.

Paylaş
Yazar:
Yeşil Gazete