Medya-İnternet

ABD dünyayı 700 servis sağlayıcı üzerinden izliyor

0

ABD Ulusal Güvenlik Kurumu NSA’nın internetten bilgi toplamada kullandığı “XKeyscore” programı da Guardian gazetesi tarafından yayınlandı. ABD, internet kullanıcılarının tüm özel yazışma ve aktivitelerini izleyen program için dünya çapında 180 noktaya 700 servis sağlayıcı yerleştirmiş.

ABD Ulusal Güvenlik Kurumu NSA’nın küresel izleme ve dinleme programı “Prism” basına sızdıran CIA eski çalışanı Edward Snowden ve gazeteci Glenn Greenwald bu kez de, internetten bilgi toplama ağı olan “XKeyscore” ifşa etti.

Edward Snowden’ın NSA’nın dinleme ve izleme programlarını basına sızdırmasına yardımcı olan ABD’li gazeteci Glenn Greenwald geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, ABD Ulusal Güvenlik Kurumu’nun küresel izleme ve dinleme programını ifşa etmeye devam edeceklerini belirtmişti. Greenwald, şu ana kadar basına sızdırılan gizli belgelerin, yayınlayacakları gizli belgelerin yanında “çocuk oyuncağı” kalacağını iddia etmişti.

Güvenlik gerekçesiyle Brezilya’da yaşayan gazeteci Glenn Greenwald, dün İngiliz Guardian gazetesinin internet sayfasında ABD Ulusal Güvenlik Kurumu NSA’nın internetten bilgi toplamada kullandığı ağı “XKeyscore”un detaylarını yayınladı. NSA’nın “XKeyscore” programıyla dünya genelindeki elektronik posta, sosyal medya ve çevrimiçi sohbet trafiğini izlediği ortaya çıktı.

 

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.