Abant’ta ağaç kıyımı

Bolu Abant Tabiat Parkı ile Mudurnu yolunu birbirine bağlayan yolda genişletme çalışmaları devam ediyor.
2 yıl önce yapılan yaklaşık 13.5 kilometrelik yolda dik rampa ve keskin virajların ulaşımda sorun yaratması üzerine iş makineleriyle yol genişletilerek rampalar düzeltiliyor. Abant Tabiat Parkı sınırları dışında kalan yolda yapılan çalışma kapsamında yol iki şerit haline getiriliyor. Orman işçileri ise Orman İşletme Müdürlüğü’nün damgaladığı yüzlerce ağacı kesiyor.

‘Abant’ta 100 bin ağaç kesilecek’

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, araç girişinin engellenmesinin amaçlandığı Abant Tabiat Parkı’nda, Abant-Mudurnu arasında ulaşımı sağlaması planlanan yol için 80 ile 100 bin arasında ağaç kesileceğini söyledi.

Tanju Özcan, CHP İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Özcan, Abant Tabiat Parkı’na araç girişinin engellenmesi amacıyla Abant’ın içerisinden geçen Mudurnu yolunun ormanın içerisinde açılacak yeni yoldan geçirilmesinin planlandığını söyledi. Yeni yolun yapılması durumunda 80 ile 100 bin arasında ağacın kesileceğini ifade eden Özcan, “Abant’a yeni bir yol açma çalışmaları var ve Karayolları nezdinde bu çalışmaları takip ediyorum. Abant’a yeni bir yol yapılmak isteniliyor. Eğer bu projeyi her yönüyle onaylatıp yolu yapmayı başarabilirlerse Abant Tabiat Parkı ve çevresinde uzmanlara göre 80 bin ile 100 bin arasında ağaç kesilmesi gerekiyor” dedi.

Ağaçların kesilmesine izin vermeyeceklerini açıklayan Özcan, şöyle konuştu: “Ben bugünden iktidar partisi yetkililerini, bu yolun açılması konusunda büyük gayret gösterenleri uyarıyorum. Bu gayreti niye gösterdiklerini de bilmiyorum. Birilerine bir konuda söz mü verdiler? Ankara’dan baskı mı var? 80 bin, 100 bin ağaçtan bahsediyoruz. Bu kadar ağacın kesilmesini görmezden geliyorlar ve bu yolun açılması için uğraşıyorlar. Biz de bu yolun açılmaması için gayret göstereceğimizi bugünden açıklıyorum. Bu yapılanları bilmediğimizi zannetmeyin. Gezi Parkı’nda 3 tane ağaç kesilecek diye milyonlar ayağa kalktı. Abant Tabiat Parkı dünyanın en güzel tabiat parklarından birisi. Abant Tabiat Parkı bizim, Bolu bizim. Gezi Parkı’ndaki üç ağaç için ayağa kalkan duyarlı kitleler Abant’ta 80 bin, 100 bin ağacın kesilmesine asla izin vermeyecektir.”

Abant Uzun Devreli Gelişme Planı’na göre yolun Abant Palace Oteli’nin arkasındaki ormanlık alan geçirilerek, Mudurnu yoluna bağlanması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cengiz Holding’in Çanakkale Yanıklar’daki maden keşfinde köylü isyanı: Yallah Cengiz!

Bayramiç'teki Yanıklar Köyü'nde açılmak istenen maden ocağının bilirkişi keşfi, köylüler tarafından protesto edildi. Şirketin açmak istediği madenin ömrü 10 yıl.

Cebeci’deki taş ocağı protestosuna polis müdahalesi: Beş kişi gözaltına alındı

Sultangazi'de yaşayanlar için sağlık tehdidi oluşturan Cebeci Taş Ocağı'nın kapatılmasını isteyen yurttaşlara polis müdahale etti. Yurttaşlar 'Tozdan ölmek istemiyoruz' diyerek madene doğru yürürken polis engeliyle karşılaştı. Beş kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Şırnak’ta 249 proje için ÇED süreci başlatıldı: ‘402 km’lik yol ağaç kesimi için açıldı’

Şırnak'ta 249 proje için ÇED süreci başlatıldı; ağaç kesimi için de beş yılda 402 km yol inşa edildi. Bölgedeki talan projeleri, ekolojik tahribat ve ağaç katliamı, ekosistemi ve yerel halkın yaşam alanlarını tehdit ediyor.

Mahkeme İliç’teki madene Bakanlığın verdiği ÇED’i iptal etti: ‘Şirket kararı bildiği için işçileri çıkardı’

Siyanürlü ve ağır metalli liç yığını kaymasının yaşandığı Anagold Madencilik'in İliç'teki altın madenine Bakanlığın verdiği ÇED onayı, onlarca riskin göz önüne alınmadığı ortaya koyularak mahkeme tarafından iptal edildi. Sedat Cezayirlioğlu, maden şirketinin işçileri çıkarmadan önce bu mahkeme kararından haberdar olduğunu söyledi. Avukat İsmail Hakkı Atal ise kararın ruhsat iptali şartlarını oluşturduğunu belirtti.

CVK’nın Türkmen Dağı’ndaki altın madeni projesi Danıştay’dan döndü

BALIKESİR – İvrindi ve Altıeylül ilçelerinde CVK Madencilik tarafından yapılmak istenen altın-bakır madeni ve cevher zenginleştirme/atık depolama...

EN ÇOK OKUNANLAR