Kategoriler: Uncategorized

7 Ocak 2014

Ankara Emniyeti’nde 350 polisin daha yeri değiştirildi

17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonundan sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne ikinci “görevden alma” operasyonu yapıldı. Gece yarısı kararıyla güvenlik ve toplumsal olaylardan sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Azmaz görevden alındı. Terör, İstihbarat, Organize, Mali, Kaçakçılık ve Siber Suçlarla Mücadele şubelerinde görevli 350 polisin yeri değiştirildi. Bu operasyonla birlikte Ankara Emniyeti’nde 7 Emniyet Müdür Yardımcısı görevden alınırken çoğu operasyonel şubelerde görevli 600 şube müdür yardımcısı, amir ve polisin yeri değiştirilmiş oldu.

Ağaoğlu: “Savcı Öz’ü Dubai’de biz karşılardık”

Başbakan Erdoğan’ın Dolmabahçe’de gazeteci ve akademisyenlere verdiği davette Savcı Öz’ün yurtdışı seyahatlarının sıklığını sorgulamıştı. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun başındaki isim olan Başsavcıvekili Zekeriya Öz, ailesiyle birlikte Dubai’ye yaptığı seyahatte masrafları kendi karşıladığını söylerken Ali Ağaoğlu ise Öz’ün Dubai kendi şirketinin temsilciliği tarafından ağırlandığını iddia etti.

Tutuklu milletvekili için anayasa değişikliğine uzlaşma

Tutuklu milletvekil sorunun çözüm için AKP, CHP ve BDP anayasanın 83. Maddesinde değişiklikte uzlaştı. Ağır cezayı gerektiren suçüstü ve kasten adam öldürme suçu dışında milletvekilleri tutuklanamayacak, dosyaları dönem sonuna ertelenecek. Bu hükümden halen yargılanan milletvekillerinin yararlanması için de geçici madde konulacak. Bu öneri üç partinin yetkili kurullarında tartışılacak.  Milletvekili hakkında soruşturma açılabilmesi için Meclis Genel Kurulu’nda 367 oy çıkması gerekiyor. 367 milletvekili onaylarsa MHP’li Engin Alan da serbest kalacak.

Kurdaki yükseliş elektrik fiyatlarına yansıyacak

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, dolar kurundaki yüzde 8’a yakın artışın eninde sonunda tüketiciyi de, yatırımcıyı da etkileyeceğini söyledi.

(Yeşil Gazete)