Kategoriler: Uncategorized

14 Nisan 2014

Esad: Suriye’de ordu üstünlüğü sağladı

Şam Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye’de üç senedir devam eden iç savaşın dönüm noktasında olduğunu belirtti; “Terörizme karşı savaş” olarak nitelendirdiği mücadelede rejimin üstünlüğü sağladığını iddia etti.Geçtiğimiz aylarda kuzey-güney ana yolunda kontrolü ele geçiren Suriye ordusu muhalifler ve ana ikmal noktası ile arasındaki bağlantıyı kesmişti. Şu ana kadar Suriye iç savaşında 150 bin kişi hayatını kaybetti, milyonlarca kişi de ülkeyi terk etti.

Rusya, Kiev yönetimini güç kullanmamaya çağırdı

Ukrayna’nın doğusundaki Slavyansk kentinde, emniyet müdürlüğü binasını işgal eden Rusya yanlısı milislere karşı operasyon başlatıldı. Çıkan çatışmada iki kişi hayatını kaybetti. Rusya, Kiev yönetimini ülkenin güneyindeki Rusya yanlısı göstericilere karşı güç kullanmamaya çağırdı. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin özel oturumunda Rusya’nın büyükelçisi Vitaliy Çurkin, Kiev yönetimine gerçek diyalog sürecini başlatma çağrısı yaptı. Fakat Ukrayna’nın BM nezdindeki büyükelçisi Yuriy Sergeyev ülkesinin doğusundaki krizin yapay olarak Rusya tarafından yaratıldığını söyledi. Avrupa Birliği dışişleri bakanları da Ukrayna’daki krizi görüşmek için bugün Lüksemburg’da bir araya geliyor.

İran BM temsilcisi adayı vize alamıyor

İran, BM temsilciliği için aday gösterdiği Hamid Ebu Talebi’ye vize vermeyen ABD hakkında BM hukuk mekanizmasını devreye sokacağını açıkladı. İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Irakçi, New York’taki BM daimi temsilciliği için başka bir aday göstermeyeceklerini belirtti.Washington, Ebu Talebi’nin 1979’da İran İslam devriminde ABD Elçiliği’ni basarak Amerikalı diplomatları rehin alan grupla bağlantısının olduğunu iddia ediyor. İddiaları kabul etmeyen Ebu Talebi, işgal edilmiş ABD binasında sadece tercüman olarak bulunduğunu söyledi.

Şili tarihinin en büyük yangını
Şili’nin liman kenti Valparaiso’da büyük bir orman yangınında iki kişi öldü, 500’den fazla ev kül oldu. Büyük Okyanus’tan esen rüzgarlarla büyüyen yangın nedeniyle binlerce kişi bölgeden tahliye ediliyor.Kentte birçok kişinin duman nedeniyle solunum sorunları yaşadığı belirtiliyor.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi