Fotoğraf: Emrah Tezer
Kömürün Ötesinde Avrupa (Europe Beyond Coal), Avrupa İklim Eylem Ağı (CAN Europe), Sürdürülebilir Ekonomi ve Finans Araştırmaları Derneği (SEFiA), WWF-Türkiye, Greenpeace Akdeniz, İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği ve 350.org‘un ortak hazırladığı “Kömürden Çıkış 2030” raporuna göre Türkiye’nin 10 yıl sonra bütün enerji ihtiyacını yenilenebilir kaynaklarla üretmesi gerçekçi bir hedef.
Peki, bu hedefe ulaşabilmek için nasıl bir dönüşüm gerekiyor? Hangi mali politikalarla düşük karbonlu enerji üretimi sağlanabilir? Paris Anlaşması’nı en son onaylayan ülkelerden biri olmasına rağmen, Türkiye kömürden çıkma senaryosunun sunduğu fırsatları nasıl değerlendirebilir?
1 Nokta 5 programının yeni bölümünde Gezegen editörü Zeynep Yüncüler, bu kapsamlı rapor ışığında Türkiye’nin kömürsüz bir geleceğe geçiş sürecini SEFİA direktörü Bengisu Özenç ile konuştu.
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…