Almanların 2. Dünya Savaşı’ndaki Yahudi soykırımını karşılığı ve benzeri olmayan bir olay şeklinde tanımlayan Livaneli, 1930’lu yıllarda Türkiye’ye sığınan Alman bilimadamlarının da hikayesini ve Türkiye’nin ‘Struma’ ve ‘Mavi Alay’ gibi facialara neden olduğu bir dönemi anlatan kitabının Alman okuyucuların ilgisini göreceğine inanıyor. Kitabının hikayesinin Ermeni ve Kürt sorununa da değindiğini hatırlatan Zülfü Livaneli, son haftalarda devlet yetkilileri ile PKK lideri Abdullah Öcalan arasındaki görüşmeleri ve çözüm sürecini destek vererek izlediğini belirtiyor.
Zülfü Livaneli, Türkiye’nin daha demokrat bir yapıya sahip olması gerektiğini vurgularken, yapılan ve yapılacak reformların AB’ye şirin görünmek yerine, Türkiye’de yaşayan insanların refah ve mutluluğunu hedeflemesi gerektiğini savunuyor. Livaneli Türkiye’nin AB’ye üyeliğinin gerçekleşmesine de çok az ihtimal veriyor.
Zülfü Livaneli’nin kitabı Almanca’ya ‘Nadya’ya serenad’ anlamına gelen ‘Serenade für Nadja’ ismiyle çevrildi. Kitabın Türkiye’de şimdiye dek 250 bin satış yaptığı belirlendi.
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…