Kategoriler: ManşetYeşillerden

Yunanistan Yeşilleri’nden AP için ilk müslüman aday

25 Mayıs’ta yapılacak Avrupa Parlementosu seçimlerine Ekolog Yeşiller Partisi 24 aday çıkardı. Bu adaylardan biri olan  Anna Stamou 30 yaşında müslümanlığı seçmiş bir aktivist. Stamou, AP’ye seçilirse müslüman ayrımcılığına karşı mücadele edeceğini ve dini azınlıkların eşit haklara sahip olmasını sağlayacağını söylüyor.

Avrupa Yeşilleri’nin Avrupa’daki kolu Ekolog Yeşiller Partisi’nden (Oikologio Prasoinoi) aday olan Anna Stamou, aynı zamanda Yunanistan’dan aday olan ilk müslüman.

İşletme eğitiminin ardından yoga öğrenmiş ve işitme engelliler için yoga dersi vermiş olan Stamou, 30 yaşından müslüman olduktan sonra siyasetle ilgilenmeye başladı. Yunanistan Müslüman Birliği’nin basın ilişkilerinden sorumlu olan Yeşiller partisi adayı, news247‘ye yaptığı açıklamada farklılıklar arasında dayanışma kurabilmek için siyasetle ilgilendiğini söylüyor. Yeşiller’e girdikten sonra ‘politik ekoloji’ kavramını benimseyen Stamou doğa, toplum ve değerler sistemini korumak için siyaset taktiklerini kullandığını belirtiyor.

Stamou, kendisini aday olarak gösteren Yunanistan Yeşiller Partisi’ne fikirlerini yansıttığını düşündüğü için katıldığını ifade ediyor. Yunanistan Yeşilleri’nin Suriye’den gelen kimyasal silahların İtalya, Malta ve Yunanistan arasındaki denizde yok edilecek olmasına karşı verdiği mücadele Stamou için epey etkileyici olmuş. ‘Arnavutluk ve Tunus gibi ülkeler buna hayır dedi ama Yunanistan kabul etti. Bütün bu gelişmeler benim için çok üzücü’ diyor.

Anna Stamou, seçildiği takdirde Yunanistan’daki Müslümanların eşit vatandaşlık haklarına sahip olması için çalışacak.

10.7 milyon nüfuslu Yunanistan’ın yüzde 1,3’ü Müslümanlardan oluşuyor. Buna rağmen Atina Avrupa’nın camii olmayan tek başkenti.

(greekreporter/news247/Yeşil Gazete)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi