Kategoriler: ManşetTürkiye

Yine Samsun, yine sel, yine ölüm…

Samsun’u ikinci kez vuran sel, yolları kesti, köprüleri yıktı. Kentte gün boyu süren sağanak yağış, Ayvacık ve Salıpazarı’nda bazı köylerin kasabalarla bağlantısını kopardı. Karayolu irtibatını sağlayan iki köprü yıkıldı. Ayrıca bir hastaneyi su bastı. Ve bir kişi hayatını kaybetti…

Akşam saatlerinde şiddetini artıran sağanak yağış, Ayvacık, Salıpazarı ve Terme’de hayatı olumsuz etkiledi. Ayvacık’a 45 km uzaklıktaki Çamalan Köyü’nde çöken evin altında kalan 3 kişi yaralı kurtarıldı. Yaralılardan biri hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

Karayonca köyünde aşırı yağış heyelana neden oldu ve ahşap bir ev yıkıldı. Muhtar Hüsamettin Ceniklioğlu, “O anda evde kimsenin bulunmaması can kaybını engelledi ancak evin ahırındaki 2 inek ile 1 at toprak altında kalarak telef oldu” dedi.

Salıpazarı ilçe merkezinde birçok ev ve iş yerini su bastı. Devlet hastanesinin birinci katı sular altında kaldı.  Salıpazarı ve Terme ilçesinin köylerinde tarım arazileri sular altında kaldı… 

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, bölgedeki durum hakkında bilgi verdi. Vali Aksoy, şunları söyledi: “Yağışlardan Ayvacık’a 45 km uzaklıkta bulunan Çamalan Köyü’nde bir ev çöktü. Enkaz altında kalan 3 kişi sağ çıkartıldı ancak 65 yaşındaki Mesut Zengin hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Ayvacık Yeşilpılar Köyü’nde evin çatısına çıkan dört kişiyi kurtarmak için helikopter kaldırdık ancak hava muhalefetinden dolayı mağdurları alamadık. Karayolu ile kurtarma ekiplerini bölgeye gönderdik. Şu an ulaşmak üzereler. Yağmur azaldığı için riskimiz de azaldı. Yine Terme’deki bir kişi selde mahsur kaldı, aynı şahıs kendi imkanları ile kurtuldu. Bir kayıp vardı bulundu”.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi
Etiketler: Samsun