Küresel kömürlü termik santrali filosunun sayısı yılın ilk altı ayında ilk kez düşüşe geçti ve endüstri döneminin başlangıcından bu yana ilk kez açılan kömür santralinden daha fazlası kapandı.
Fosil yakıt sektörünü izleyen ABD merkezli bir araştırma ve savunma grubu Global Energy Monitor tarafından yayınlanan çalışmaya göre bu düşüş büyük ölçüde Avrupa ve ABD’de yaşanan kapanmalara bağlı.
Dünyanın en büyük yıllık sera gazı üreticisi olan Çin ise dünyada faaliyet gösteren kömür yakıtlı elektrik santrallerinin yarısına ev sahipliği yapıyor. Ayrıca rapora göre şu anda üretim aşamasındaki santrallerin yüzde 90’ını Çin’de yer alıyor.
Guardian’ın aktardığına göre Global Energy Monitor’den Kömür Programı Direktörü Christine Shearer, küresel düşüşün sebebi olarak karbon fiyatındaki artış ve kirlilik düzenlemesinin sıkılaştırılmasının ardından Avrupa’da gerçekleşen rekor sayıda santralin kapanmasını gösteriyor.
Shearer bir başka etkenin ise koronavirüs salgınının yarattığı ekonomik şok olduğunu belirtiyor. Temiz enerjinin artık birçok yerde en ucuz seçenek olduğunu belirten Shearer “Bu, ülkelerin enerji planlarını yeniden değerlendirmeleri için bir fırsat” diyor.
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…