Kategoriler: DünyaManşet

Yeşiller ve Sosyal Demokratlardan Atina’ya yeşil ışık

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller Partisi, yarın Federal Meclis’te Yunanistan’ın borç yükünün azaltılması ve yardım programındaki finansman açığını kapatmak için yapılacak oylamada olumlu oy kullanacaklarını açıkladı.

SPD Federal Meclis Grubu’nda yapılan ön oylamada, Yunanistan’a yapılacak yardıma 8 milletvekilinin karşı çıktığı, 10’un üzerinde milletvekilinin de çekimser kaldığı bildirildi.

Yeşiller Partisi de, özel oturumda, yardım paketine destek kararı aldı.

SPD’nin genel seçimlerdeki başbakan adayı Peer Steinbrück, partisinin mevcut çizgiyi sürdürerek Avrupa siyasetinde sorumlululuk duygusuyla hareket etmeye devam edeceğini, bu çerçevede Federal Meclis’teki oylamada pakete destek vereceklerini ancak bunun hükümeti destekledikleri anlamına gelmediğini ifade etti.

Hükümetteki Hristiyan Birlik Partilerinin (CDU/CSU) meclis grubunda yapılan toplantıda da, büyük çoğunluğun yardım paketine destek vereceği yönünde görüş belirttiği ifade edildi. CDU/CSU meclis grubunda, 15 milletvekilinin yardım paketine karşı çıkacağı, 1 kişinin ise çekimser kalacağı belirtiliyor.

Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble’in toplantıda, Yunanistan’a yapılacak yardımla risklerin en aza indirileceğini ve Yunanistan’ın yeniden ayağa kalkma şansının artacağını ifade ettiği kaydedildi.

Hükümet ortağı Hür Demokrat Parti (FDP) milletvekillerinin de oylamada “evet” oyu kullanacakları, Sol Parti’nin ise yardım paketine karşı çıktığı bildirildi.

(Yeşil Gazete)

 

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi