Yeşil Ekonomi Konferansı 11’inci yılında yeşil dönüşümü konuşuyor

Yeşil Düşünce Derneği ve Heinrich Böll Stiftung Türkiye Temsilciliği tarafından organize edilen ve bu yıl 11’incisi düzenlenecek Yeşil Ekonomi Konferansı 26 Kasım Cuma günü 13.00-18.10 saatlerinde.

Bu yılki konferansın teması ise “Yeşil Dönüşüm: Gezegen, Toplum, Ekonomi için Son Şans” olacak.

Neden bir zorunluluk?

İlk Yeşil Ekonomi Konferansı 2009 senesinde küresel olarak o dönemde yeni yeni filizlenen Yeşil Yeni Düzen teması etrafında gerçekleştirilmişti.

Yeşil Ekonomi Konferanslarının 11’inci yılında ise önümüzdeki dönemde Yeşil Yeni Düzenin Türkiye için neden bir zorunluluk olduğunu ve dönüşümün nasıl gerçekleştirilmesi gerektiğini gündeme getirmek amaçlanıyor.

Yeşil Yeni Düzen eğilimi güçlendi

2019 yılında Avrupa Birliği’nin Avrupa Yeşil Mutabakatı belgesini yayınlamasıyla birlikte küresel olarak Yeşil Yeni Düzene yönelik eğilimlerin güçlendiği ve hız kazandığı belirtilen açıklamada şunlar söylendi:

“Süreç içerisinde birçok ülke; yasa, politika belgesi veya yetkili kurum/kişilerin açıklamalarıyla 2050’ye yönelik net sıfır hedeflerini duyurdular. Buna bağlı olarak ekolojik, ekonomik ve toplumsal anlamda birçok politika değişikliği ve düzenleme gündeme geldi.”

Dönüşümün sunacağı fırsatlar

Türkiye’nin ise Paris Anlaşmasını onaylayıp 2053’e yönelik net sıfır emisyon hedefini açıklayarak bu küresel momentumun bir parçası olacağını beyan ettiği belirtilen açıklamada “Diğer yandan hedefin uzun vadeli olması ve dönüşümün geniş kapsamından ötürü konuşulması gereken birçok detay var” denildi.

Yapılan açıklamada “AB’de bir süredir devam eden yeşil dönüşüme dair deneyimlere, Türkiye özelinde dönüşümü zorunlu kılan faktörlere ve dönüşümün sunabileceği fırsatlara dair bilgi paylaşımına alan açacağımız 11. Yeşil Ekonomi Konferansı’nda sizlerin de katılımı ile verimli bir tartışma gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Çevrimiçi olarak düzenlenecek

Çevrimiçi olarak düzenlenecek konferansa kayıt için bu adrese tıklayabilirsiniz. Üç oturumdan oluşan konferansın programı ise şu şekilde: