Yayın hayatına henüz yeni başlayan Olay TV’nin kapatılacağı iddiası

30 Kasım tarihinde yayın hayatına tekrar başlayan Olay TV‘nin sahibi Cavit Çağlar‘ın tehdit edildiği, bu sebeple kanalın kapatılacağı iddia edildi. Kanalın genel yayın yönetmeni Süleyman Sarılar, söylenenlerin iddia boyutunda olduğuna dikkat çekti.

Kayyım atanmak istendi

İstanbul Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Cavit Çağlar’ın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) eliyle şirketlerine el konulmakla tehdit edildiği söyledi:

Saray Rejimine rüştünü ispatlamış bazı Kanal7 çalışanları, Saray görevlilerince televizyon kanalına yönetici (=kayyım) olarak atanmak istendi. Çağlar talepleri kabul etti ancak ortağı Hüseyin Köksal reddetti.

Bazı isimler atılmak istendi

Şık, kanaldaki bazı programların sarayda huzurluk yarattığını, Halkların Demokratik Partisi‘nin (HDP) grup toplantısının canlı yayınlanması üzerine tehdit ve şantajların devreye girdiğini, kanaldaki bazı isimlerin de atılmasına için bir isim listesinin gönderildiğini açıkladı:

Saray’dan, OlayTV’ye atanan kayyımlar listesinin yanı sıra Süleyman Sarılar ve Nevşin Mengü başta olmak üzere atılacak kişiler listesi de gönderildi.

Saray tarafından belirlenen Kanal7, Ülke TV ve Star’dan seçilen kayyımların OlayTV’nin mevcut yöneticilerinin yerine görevlendirilmeleri istendi. Yayın yönetmeninden, Ankara temsilcisine, haber merkezi yöneticilerine kadar herkesin işten çıkarılması istendi.

Kanal, başka bir isimle yoluna devam edebilir

Ahmet Şık, OlayTV’nin başka bir isim ve frekansla yayın hayatına devam edebilmesi için görüşmeler yapıldığını aktardı:

Anlaşmazlık üzerine Çağlar, OlayTV ve bağlı şirketin tüm isim haklarını ve sahip olduğu frekansı da alarak çekilme kararı aldı. Artık OlayTV adını kullanamayacak olan kanalın başka bir isimle farklı bir frekansla yayın hayatına devam edebilmesi için görüşmeler yapılıyor.

‘Söylenenler iddia boyutunda’

Independent Türkçe‘den Can Bursalı‘nın haberine göre, kanalın genel yayın yönetmeni Süleyman Sarılar ‘Resmi açıklama yapılana kadar tüm söylenenler iddia boyutunda’ dedi.

25 Aralık’ta kanal kapanabilir

Bursa merkezli Olay TV, 1 Kasım 2019 tarihinde yayın hayatına son vermişti. Kanal, merkezini İstanbul‘a taşıdıktan sonra ise 30 Kasım’da yayın hayatına tekrar başlamıştı. Kanalın 25 Aralık tarihinde kanacağı iddia ediliyor.