Daha sonra Tonami Meydanı’ndan Taşköprü’ye hareket eden grup, burada karayolunu bir süre trafiğe kapatarak eylemlerini sürdürdü. Bölgeyi risk altına atacak böylesine bir kimyasal depolamayı kabul edemeyeceklerini dile getirerek, hep birlikte VOPAK Kimyasal Depolama Terminali’ne ve kömürlü termik santral gibi çevreye zararlı sanayi tesislerine hayır dediklerini belirten ve VOPAK önünde de protestolarını sürdüren Yalovalılar, ardından Taşköprü Belediyesi önüne giderek burada da eylem yaptı.
150 çeşit kimyasal madde depolanacak
Hollandalı Royal VOPAK firması, Yalova’da geçen yıl ekim ayında yapılan ön ÇED toplantısı ile 150 çeşit kimyasal madde, petrol türevi ve bitkisel yağ depolanacak tanktan oluşan bir depolama terminali kurmak için gerekli Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecini başlatmıştı. ÇED Başvurusu ile ilgili Ankara’da 20 Eylül’de yapılacak ÇED Değerlendirme Toplantısı öncesinde Yalovalıların bu tesisleri ve burada yapılan 710 bin metreküp kapasiteli depolamayı istemediğini ortaya koyan bu eylemin, toplantı için nasıl bir etki uyandıracağı merakla bekleniyor. Eylemlere CHP Grup Başkan Vekili ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de katılırken, AKP Milletvekili Temel Coşkun’un etkinliklerde yer almadığı da görüldü.
(iguneltr)
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…