Kategoriler: DünyaLGBTİ+Manşet

Vatikan eşcinsel çiftlerin kutsanmasına izin vermiyor

Vatikan, eşcinsel çiftlerin kutsanması planına izin vermediğini açıkladı.

Vatikan’ın inanç işlerinden sorumlu bölümü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, evlilik kurumu dışında cinsel birlikteliklerin yaşandığı durumlarda çiftlerin kutsanmasına izin verilmeyeceği dile getirildi.

Eşcinseller birey olarak kutsanabilecek

Açıklamada, kilise öğretisinde yer aldığı şekilde Tanrı’ya sadık bir yaşam sürme iradesini beyan eden eşcinsellerin birey olarak kutsanabileceği kaydedildi. Ancak, bunun için her türlü cinsellikten feragat edilmesi gerektiği vurgulandı.

Bunların yanında Vatikan, eşcinsel birliktelikleri tanıma eğilimi gösteren her tür kutsamanın da yasak olduğunun altını çizdi.

Papa’dan onay

Açıklama, Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco tarafından onaylandı. Papa Francesco, eşcinsel çiftlerin kutsanması planlarına izin verilmemesinin adaletsiz bir ayrımcılık olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Papa Francesco geçen yıl yaptığı bir açıklamada eşcinsellerin bir aile içinde olmaya haklarının olduğunu dile getirmişti:

Eşcinsel insanların bir aile içinde olmaya hakkı var. Onlar Tanrı’nın çocukları ve bir aileye sahip olma hakları var. Hiç kimse bu yüzden dışlanmamalı ve perişan edilmemeli. Olması gereken şey bir medeni birliktelik yasasıdır, bu şekilde yasal olarak korunurlar. Ben bunu savunuyorum.”

Alman Piskoposlar Konferansı Başkanı Georg Bätzing de eşcinsel çiftlerin kilisede kutsanabilmesinden yana görüş bildirmişti.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi