UN Global Compact, “İklim Hedefi Hızlandırma Programı’nı başlattı. Örgüt, nsan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarındaki 10 İlke’siyle Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulaşabilmek için iş dünyasının daha iddialı ve gerçekçi hedefler belirlemesini ve bu hedeflere ulaşmasını sağlamayı amaçlıyor.
Şirketlerin iklim değişikliği ile mücadele uygulamalarını artırmak ve şirketlerin iklim değişikliğine ilişkin bilim temelli hedefler koymasını sağlamak amacıyla hayata geçen programa başvurular açıldı. Program temmuz ayında başlayacak ve altı ay sürecek.
Şirketlere 1.5°C hedefi ile uyumlu ve bilime dayalı emisyon hedefleri belirleme süreçlerinde ilerleme kaydetmeleri için gereken bilgi ve beceriyi sağlamalarında yardımcı olmayı hedefleyen programda şirketlere net sıfıra geçiş stratejilerini oluşturmalarını sağlayacak bir yol haritası sunuluyor.
Programda farklı sektör, büyüklük ve ülkelerden şirketlerin iklim eylemine katkılarını artırmalarına ve büyük ölçekte emisyon azaltımları için taahhütleri yerine getirmelerine destek verilirken Global Compact Yerel Ağları aracılığıyla da farklı ülkelerdeki imzacı şirketler; küresel anlamda en iyi uygulamalara, birbirinden öğrenme olanaklarına, kapasite geliştirme oturumlarına ve akademi eğitimlerine erişim imkanına sahip oluyorlar.
UN Global Compact üyesi şirketler, İklim Hedefi Hızlandırma Programı’na 22 Haziran tarihine kadar başvuruda bulunabilecek. Programın temmuz ayında başlaması ve yaklaşık 6 ay sürmesi planlanıyor.Program şirketlere yol haritası hazırlamalarında birçok kaynak ve araç sunuyor.
İklim Hedefi Hızlandırma Programı’nın doğaya olduğu kadar şirketlere de önemli katkıları bulunuyor. Program sayesinde şirketler:
Bugün 12.000 imzacısı ile dünyanın en büyük çok paydaşlı sürdürülebilirlik platformu olan UN Global Compact’in İklim Hedefi Hızlandırma Programı 25 ülkede eş zamanlı olarak yürütülecek.
Türkiye’de İklim Hedefi Hızlandırma olarak geçen “Climate Ambition Accelerator” programı Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Avusturya, Birleşik Krallık, Brezilya, Danimarka, Ekvator, El Salvador, Endonezya, Fas, Finlandiya, Hindistan, Hollanda, İspanya, İsveç & Lihtenştayn, Kolombiya, Kosta Rika, Meksika, Norveç, Portekiz, Rusya, Sri Lanka, Sırbistan, Tanzanya ve Tayland gibi dünyanın dört bir yerinden ülkelerde de uygulanacak.
Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen kent…
Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer…
İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli…
Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi askıya çıktı. Projeye göre, plajın sağ…
Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı olan “Pirosmani” kukla tiyatrosu gösterisini 16.…
Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen, Kasımlı, Doğancılar, Kocaman ve Alaplı'ya sınır…