Kategoriler: ManşetSpor

UEFA’dan sıfır tolerans: Fener’e 2+1, Kartal’a 1 yıl Avrupa kupalarından men

UEFA Disiplin Kurulu günlerdir beklenen kararını açıkladı. TFF’nin aksine UEFA verdiği kararlarda tolerans hakkı kullanmadı. UEFA Disiplin Kurulu Fenerbahçe’yi 2+1 yıl, Beşiktaş’ı ise 1 yıl Avrupa Kupalarına katılmaktan men etti.

Fenerbahçe’ye Ağır Ceza

Şike soruşturması nedeniyle UEFA Disiplin Kurulu’na sevk edilmesinden sonra cumartesi günü UEFA’da savunma yapan Fenerbahçe’ye, müfettişler tarafından iki yıl Avrupa’dan men cezası isteniyordu. Sarı-lacivertlilerin durumu beş sene boyunca incelenecek ve bu süre zarfında suç unsuru tekrarlanırsa kararda yer alan +1 yıllık ceza da uygulanacak.

Fenerbaçe kulübünden yapılan açıklama şu şekilde:

“Kulübümüzün 22 Haziran 2013, Cumartesi günü UEFA Disiplin ve Kontrol Kurulu’nda verdiği savunmaya dair UEFA’nın kararı şu şekildedir;

Takımımızın, UEFA müsabakalarına katılmaya hak kazandığı, önümüzdeki 3 sezon UEFA müsabakalarından men edilmesine, bahsi geçen cezaya ait 3. sezonun ise 5 yıl süreyle ertelenmesine,

Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım, Yöneticilerimiz Sayın İlhan Ekşioğlu ve Sayın Şekip Mosturoğlu, Altyapı Koordinatörümüz Sayın Cemil Turan ve eski Asbaşkanımız Sayın Ali Yıldırım için Disiplin Müfettişinden ek rapor alınmasına karar verilmiştir.

Kulübümüz, verilen karar üzerine yasal süre içinde UEFA Tahkim Kurulu’na başvuracaktır.”

Beşiktaş’a 1 yıl Avrupa Kupalarından men

Şike soruşturması nedeniyle UEFA Disiplin Kurulu’na sevk edilen Beşiktaş, savunmasını UEFA’ya vermesinin ardından gelecek kararı beklemeye başlamıştı.

Disiplin Kurulu , Beşiktaş’ı 1 yıl Avrupa Kupalarından men etti.

Beşiktaş geçen yıl da finansal durum nedeniyle UEFA Avrupa Ligine katılma hakkı elde etmesine rağmen UEFA tarafından kendisine lisans verilmemişti.

(Yeşil Gazete, Eurosport.tr)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi